14 asiaa, joilla saat bändikaveriesi vihat niskoille

Jaa Facebookissa
sxc.hu
Kuva: sxc.hu

Bändissä soittaminen on kuin parisuhde, sen eteen joutuu tekemään töitä ja kompromisseja. Yleensä ne pienet asiat jäävät rassaamaan ja toistuessaan saavat bändikaveriesi sisuskalut kiehumaan. Listasimme Red Dog Musicin innoittamana 14 asiaa, joiden takia bändikaverisi vihaavat sinua.

1. Krooninen myöhästely.
Onko sinulla joku mystinen sairaus, jonka takia et kykene olemaan ajoissa? Vaikka bänditoverisi ilmoittavat sinulle puoli tuntia muita aiemmat ajat, ilmestyt paikalle silti myöhässä.

2. Roudaamisen pakoilu.
Miten sinulta voi löytyä aina joku selitys ja tekosyy, jonka takia bändikaverisi joutuvat roudaamaan myös sinun kamat? ”Vain tämän yhden kerran” on toistunut yllättävän monta kertaa.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. Rahattomuus treeniksen vuokranmaksupäivänä.
Treenikämpän vuokra pitäisi maksaa, mutta sinulla ei taaskaan ole juuri nyt tilillä katetta. Tämä päivä on kerran kuussa. Miten se voi tulla yllätyksenä? Joka ikinen kerta. ”Ensi viikolla sitten.” Niin aina.

4. Plektran, piuhan tai hihnan lainailu.
Kaikilla on joskus ollut plektra, kitaran piuha tai hihna hukassa. Bändikaverit kyllä auttavat tämän kerran, kunhan lainapiuhalla soittelu ei tule tavaksi. Kitarasi hihna on ollut hukassa puoli vuotta, ainoa piuhasi taisi jäädä keikkareissulle ja plektroja ei ole koskaan ”just nyt” taskussa – olisiko aika käydä ostoksilla?

5. Virittäminen äänet täysillä.
Tiesitkö ettei sinun tarvitse pitää nuppeja kaakossa virittäessäsi kitaraa viritysmittarilla? Osaatko laittaa soittimesi äänettömälle? Mikset sitten tee niin?

6. Kaverien raahaaminen harjoituksiin.
Ihan kiva että kaverisi haluavat tulla kuuntelemaan meitä ja antamaan palautetta kaljanjuomisensa lomassa, mutta olisitkohan voinut kysyä meiltä muilta tai edes valita jonkun muun ajankohdan kuin keikkaa edeltävät treenit?

7. Soittaminen treeneissä kesken keskustelun.
Rumpusoolosi ei tietenkään häiritse ketään, kun yritämme miettiä miten uusi biisimme oikein menee.

8. Kaiken kontrollointi.
Ymmärrän, ei bänditoiminta ole täysin demokraattista. Mutta jokaiseen pelliniskuun puuttuminen ja muiden ideoiden suora tyrmääminen tekee tästä diktatuuria.

9. Bändinsisäisen kommunikoinnin laiminlyönti.
Etkö saanut sähköpostia uutta biisiä koskien? Sait, mutta et vain lukenut sitä? Ei se mitään, miksei käytettäisi tuntia yhteistä treeniaikaa, että saadaan asia jakeluun ja sinut kärryille.

10. Muutoksien teko biiseihin viime hetkellä.
Modulaatio viimeisessä kertosäkeessä voisi toimiakin, mutta jos tämä idea syntyi soundcheckissä, luuletko että saamme soitettua sen keikalla ilman yhtäkään kunnollista harjoitusta?

11. Useamman tuopin juominen ennen keikkaa.
Olut auttaa myöhäisen soittoajan odottelun jännäämiseen ja mielestäsi soitat paremmin vähän voideltuna. Totuus on, ettet ole vireessä etkä tahdissa, vaan kännissä.

12. Juomien laittaminen muiden kamojen lähettyville.
Potkaisin sitten sinun tuoppisi minun pediaalieni päälle. Totta kai ymmärrän, ettet halua olutlasia omien pediaaliesi lähettyville, siinähän saattaisi käydä hullusti täällä pimeällä lavalla.

13. Suunsoitto äänimiehelle.
Hyvä, anna äänimiehen kuulla kunniansa. Sehän on hänen vikansa, ettei sinulla ole oikeita kamoja ja olet pikku hiprakassa ja kuulostat sen takia karmealta.

14. Suunsoitto yleisölle.
”Kiitos, olette ollut huono yleisö.” Tyylikästä. Olisivatkohan he olleet huono yleisö Bruce Springsteenin keikalla? Vai löytyisiköhän peilistä pohdiskelun aiheita?

Leave a Reply