Femmagaala 2019

Jaa Facebookissa
Femmagaala 2019

Femmagaala / Historia / Äänestä Yleisö-Femmassa

”Vaikka artisti ei olekaan myynyt kybällä, voidaan se silti palkita Femmalla”, tokaisi aikoinaan nykyisin vastaperustetun Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtajan pestissä toimiva Stuba Nikula.

^^^
Arvoisat Femmagaalan 2019 kumppanimme ovat mm. Basso, Meteli, Möysän musaklubi, Lahden Elmu!
^^^

Siitä se idea sitten lähti, ja järjestyksessään peräti 16. Femmagaala järjestetään 2. helmikuuta 2019 Möysän musaklubilla Lahdessa. Luit aivan oikein: Femmagaala siirtyy Lahteen – hyppy tuntemattomaan! Ennakkoliput saat Tiketista.

 

11. tammikuuta 2019

Tämän gaalan voittajia eivät levy-yhtiöiden markkinavoimat sanele – Femmagaala siirtyy Lahteen!

Lauantaina 2. helmikuuta ns. räjähtää Femmagaalan suhteen. Ensimmäistä kertaa vaihtoehtogaalan historiassa pääkaupungin kirkkaat valot vaihtuvat Suomen Chicagona tunnettuun kaupunkiin ja Möysän musaklubiin. Kyllä, Femmagaala järjestetään tänä vuonna Lahdessa!

”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Tämä on meiltä hyppy tuntemattomaan Lahden oman pojan Janne Ahosen hengessä”, Femmagaalan organisaatiolautakunta perustelee päätöstä uudelle bilekaupungille.

Tämän vuoden Femmagaalassa esiintyvät mediamaailmaa järisyttäneen sensuurikohun keskelle viime vuoden lopulla ajautunut punkyhtye Huora, Suomen veikeimmät ja räävittömimmät keski-ikäiset räppärit eli MC Taakibörsta sekä Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä tunnetun rumpalin Toni Välitalon uusi humppabändi Taikasydän. Bändit soittavat täyspitkiä keikkoja aiempien vuosien tapaan!

Luonnollisesti Femmagaalan lahjomaton tuomaristo on kokoontunut jälleen yhteen ja löytänyt palkittavakseen viime vuoden kotimaisesta musiikkimaailmasta ne kiinnostavimmat, rohkeimmat ja omaperäisimmät artistit ja yhtyeet. Toisin kuin eräässä toisessa (aivan sattumalta samaan aikaan) järjestettävässä musiikkigaalassa, Femmat jaetaan tänäkin vuonna vain ja ainoastaan taiteellisin perustein. Kukaan gaalatuomariston jäsenistä ei ole mukana edistääkseen omaa tahoaan tai levy-yhtiötään, eikä palkittujen kohdalla tuijotella myyntilukuja. Illan aikana jaetaan myös kunniamainintoja arvostettujen tahojen toimesta.

Femmagaala – artistien ja yhtyeiden eikä levy-yhtiöiden kvartaalitalouden asialla jo vuodesta 2004! Eli kuten vanha Femma-sanonta kuuluu: ”Vaikka artisti ei olisikaan myynyt kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä. Hanki itsellesi lippu nyt Tiketista.

Femmagaala 2019: Huora, MC Taakibörsta, Taikasydän

2. helmikuuta, Möysän musaklubi, Lahti

Yhteistyössä: Basso, Meteli, Möysän musaklubi – Mössö, Lahden Elmu, Femmagaala

 

 

24. helmikuuta 2018

Femmoja juhlittiin taas vauhdikkaasti, vaikka Siltsu ei paikalla ollutkaan

Femmagaala 2018 -tapahtumaa vietettiin Helsingin Nosturissa perjantaina. Illan aikana nähtiin esitykset Aarnikotkilta, Dallas Kalevalalta sekä Saimaalta, joka heitti extraspesiaalin kahden ja puolen tunnin erikoiskeikan. Luonnollisesti paikalla jaettiin myös Femma-pokaalit. Kaikkein kauneimman ja suurimman ja samalla tärkeimmän palkinnon voitti Lau Nau loistavalla albumillaan Poseidon. Todellisen kaniinin hatustaan veti Maria Monde, joka oli masinoinut faninsa yleisöäänestyksen suhteen niin hyvin, että tämä voitti Yleisö-femman palkinnon.

Suurkiitokset vielä yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat nämä juhlat: Varusteleka.fi, Onnibus.com, Apothic Inferno, Nosturi, Meteli ja Basso! Juontajinamme toimivat Mustapekka Ruuska ja Heikki Helastinen. Kaikki kategoriat voittajineen näet alta.

TULOKAS-FEMMA
Kynnet

FEMMA-FEMMA
Lau Nau

LIVE-FEMMA
Uusi Tampere

AHONLAITA-FEMMA
Gettomasa & Jyväskylän koko räpskene, about 1000 possea

VUODEN KAATUNEET -FEMMA
Pertti Kurikan Nimipäivät

RAHALLA SAA JA MOPOLLA PÄÄSEE -FEMMA
Wintersun – joukkorahoituskampanjoilla studio himat ja saunat

NIIN MINKÄSLAINEN HOMMA -FEMMA
Slush Music

HAITSURÄPPI-FEMMA
Versace Henrik

KAKKA LENTÄÄ -FEMMA
Mikael ‘MG’ Gabriel vs Nelonen Media

VIIMEISET MOHIKAANIT -FEMMA
Yari ja Se

TULIN VAUHDILLA -FEMMA
Jari Sillanpää

FEMMADAMUS – FEMMA – eli Femman kristallipallopalkinto tulevasta comebackistä
Zen Cafe

YLEISÖ-FEMMA
Maria Monde

Yhteistyökumppaneiden kunniamainintapalkinnot:
Varusteleka – Circle
Onnibus – Nälkä (lehti)
Creat – Kahvila Saha (Haistakaa paska, Kokkolan kaupunki!)

 

9. helmikuuta 2018

Femmagaala täyttää 15 vuotta – Emma-Gaala mukaan vaivaisella 280 eurolla!

Suomen suurin ja osallistujille satoja euroja Emma-gaalaa halvempi Femmagaala täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Epätasalukua vietetään Helsingin Nosturissa 23. helmikuuta klo 20.00 alkaen.

Esiintymässä nähdään illan aikana Aarnikotkat, Dallas Kalevala sekä 2,5 tunnin mittaisen erikoiskeikan heittävä Saimaa. Tapahtuman juontavat tänäkin vuonna yleisön pyynnöistä huolimatta televisiosta tutut Heikki Helastinen ja Mustapekka Ruuska.

Tämän vuoden ehdokaslista on värikäs ja kirjava kuin Soundin päätoimittajan housuvalikoima. Ahonlaita-femmassa palkitaan Helsingin ulkopuolisia tekijöitä – joskus kun tuntuu siltä, että koko musiikkibisnes pyörii nasaalia vääntävien stadilaisten ympärillä. Vuoden kaatuneet -femmassa palkitaan viime vuonna kunniakkaan uransa päättäneitä tekijöitä, kun taas yhteisörahoituskampanjat on tänä vuonna huomioitu omalla Rahalla saa ja mopolla pääsee -femmalla.

Femmagaala ei suinkaan ole unohtanut myöskään isojen levy-yhtiöiden sisäsiittoisia seurapiirikestejä eli Emma-gaalaa: tänä vuonna Emma-gaalan järjestäjät pääsevät nauttimaan ikiomasta Femma-ehdokkuudesta Niin minkäslainen femma -kategoriassa vaivaisella 280 euron lahjoituksella (huom: hinta ei sisällä ateriaa, maksu käteisellä paikan päällä).

Vuoden 2018 Femmagaalan mahdollistavat Varusteleka, Onnibus.com, Apothic Inferno, Basso, Meteli ja Nosturi!

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Ja liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Ääänestä Yleisö-Femmassa tästä

Kategoriat ja ehdokkaat:

TULOKAS-FEMMA
M, Kynnet, Autiomaa, IBE, Tomppabeats

FEMMA-FEMMA
Circle , Litku Klemetti, Gasellit , Pimeys , Lau Nau

LIVE-FEMMA
Superwood festival, Bättre Folk, Uusi Tampere, Kontula Electronic, Lepakkomies

AHONLAITA-FEMMA
Lasten hautausmaa, Gettomasa ja Jyväskylän koko räpskene, Lapin Helvetti, Anal Thunder, LPRHC-fest

VUODEN KAATUNEET -FEMMA
Pertti Kurikan Nimipäivät, HIM, Nopsajalka, Green Grass Records, Remu

RAHALLA SAA JA MOPOLLA PÄÄSEE -FEMMA
Wintersun – joukkorahoituskampanjoilla studio, himat ja saunat, Loukko – yleinen esteetön taidetila, Kone-suomi –kirja, Jukan Musiikki, Basso Noste

NIIN MINKÄSLAINEN HOMMA -FEMMA
Dxxxa D ja Nukkehallitus – Mään, Slush music, Slim Mill, Pekka Haaviston DJ-keikkat,, Emma-gaala mukaan ehdokkaaksi 280 eurolla (ei sisällä lounasta)

HAITSURÄPPI-FEMMA
Pastori, Cledos, Ibe, Mouhous, Versace Henrik

KAKKA LENTÄÄ -FEMMA
Renaz vs nakkikesti-risteily, Nosturi Steelchaos –keissi, Teosto vs. Google,MG vs radiot vai tuotantoyhtiöt, Juno vs. Levy-yhtiöt

VIIMEISET MOHIKAANIT -FEMMA
Popeda, Yari ja Se, Ritarikunta, Melrose, Oranssi Pazuzu

TULIN VAUHDILLA -FEMMA
Azazel (Steelfest ja taksimainos), Jari Sillanpää, Reino Nordin, Mikael Gabriel, Jyrki 69

FEMMADAMUS-FEMMA – Femman kristallipallopalkinto tulevasta comebackistä
YUP, Zen Café, Fintelligens, Ultramariini, Jare (Cheek)

 

16. tammikuuta 2018

Femmagaalassa esiintyvät Saimaa, Dallas Kalevala ja Aarnikotkat!

Saimaa soittaa Femmagaalassa, Helsingin Nosturissa, speciaali 2,5 tunnin pituisen keikan. Tätä et tule todistamaan missään muualla!! Olemme tästä erittäin innoissamme!!

Suursuosioon vuoden 2014 Pepe & Saimaa –albumillaan noussut Saimaa –yhtye julkaisi uransa kolmannen albumin 22.12.2017. Uusi levy on nimeltään Urheilu-Suomi ja kaiken kaikkiaan noin 160 minuuttia musiikkia sisältävä tuplalevy on syntynyt rinta rinnan Ylellä parhaillaan esitettävän Urheilu-Suomi -dokumenttisarjan kanssa. Saimaan Urheilu-Suomi-albumi on itsenäinen teos, jonka musiikkia kuullaan televisiossa esitettävässä dokumenttisarjassa.

”Minun piti alunperin tehdä tunnusmusiikki Urheilu-Suomi–dokumenttisarjaan normaalina päivätöinäni. Aloin kuitenkin haaveilla ideasta tehdä tunnari erityisellä tavalla, omalla Saimaa-bändillä. Ylellä innostuttiin ideasta ja se pian se laajeni koko sarjan musiikin toteutukseen sekä kokonaiseen teema-albumiin. Kävi ilmi, että urheilumaailma oli aivan erityisen inspiroiva teema. Onhan urheilu tosi esteettistä ja rytmikästä ja dramaattista.”, valottaa Matti Mikkola levyn ensiaskelia.

Dallas Kalevala on Lapko-yhtyeestä tuttujen Ville Maljan ja Jussi Matikaisen uusi yhtye. Debyyttialbumia työstävä Dallas Kalevala on julkaissut kaksi singleä tulevalta albumiltaan ja kerännyt mainetta tajuttoman kovana livebändinä.

Dallas Kalevala on kiihottunutta, subarktista pop-musiikkia. Se ui alasti Iggy Popin ja Justicen välissä kesäyössä. Ville Malja ja Jussi Matikainen ovat työstäneet uutta musiikkia Berliini-Kokemäki-Reykjavik-Suomenlinna -akselilla. Matkalla on humalluttu yllättävistä asioista ja käännytty uusille poluille vanhojen turvallisten reittien sijaan.

Dallas Kalevala viimeistelee parhaillaan uusia kappaleita Teosto-palkitun tuottajan Kalifornia Keken kanssa.

Aarnikotkat on Femmagaalan kolmas esiintyjä. Helsinkiläinen rap-yhtye Aarnikotkat muodostuu viidestä MC:stä (Rumilus, Carlito, Leo G, MC Pösö & Santana), jotka vuonna 2011 kantoivat kaiuttimen puistoon ja ottivat vapaatyylit haltuunsa. Siipivälin kasvaessa tekeminen konkretisoitui ja kaduilla alettiin huhuilla mystisen hybridiolennon perään.

Sittemmin Aarnikotkat a.k.a. SunLempiPoikabändi ovat seikkailevat rapin eri alalajien parissa, sekoittaen ja yhdistäen niitä. Aarnikotkien valttikortteja ovat päätähuimaava lavashow, poikaimaisen härskit freestylet, ja tiukat yhteistuplaukset. Kotkien esikoisalbumi julkaistaan Överdog Recordsin kautta kesällä 2017.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Ja liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

 

24. marraskuuta 2017

15. Femmagaala tulee taas 23. helmikuuta 2018 Nosturiin

Rock-setä Wallu Valpion ja entisen Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikulan perustama Femmagaala täyttää 15-vuotta ja sitä juhlistetaan seuraavassa palkintogaalassa perjantaina helmikuun 23. päivänä, 2018, Nosturissa. Naimaikään päässyt koko kansan palkintogaala on perustamisestaan lähtien palkinnut musiikkialan konkareita, tulokkaita, onnistumisia ja kömmähdyksiä.

Edellisessä Femmagaalassa palkittiin m.m. Litku Klemetti tulokas-Femmalla, Femma-Femma palkinto annettiin Mikko Joensuulle ja Soundin äskettäin valitsema vuoden tulokas, Vesta, huomioitiin jo tuolloin Oho, unohdettiin tää -Femmalla. Gaalan kohokohtiin nousi DJ Veskun tulkinta ja yhteislaulu Bohemian Rhapsodysta sekä Heikki Helastisen ja Mustapekka Ruuskan gaalajuonnon kaappaus.

Femmagaalan historian aikana on palkittu monta nykypäivän suuruuksia kuten Stam1na, Regina, von Hertzen Brothers, Jukka Poika, Mirel Wagner, Liekki, Death Hawks, Paperi-T. Mainittakoon vielä Jonna Tervomaa, HIM, Apulanta, Paula Vesala ja Michael Monroe.

Kenet palkitaan tulevassa gaalassa? Sen päättää tuomaristo koostuen musiikkialan vaikuttajista, mutta Yleisö-Femman voittajaa voi äänestää kuka vain. Kategorian ehdokkaana ovat kaikki yli 5 kertaa viime vuonna keikan soittanutta yhtyettä ja artistia. Yleisö-Femman äänestyksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Vuoden 2018 tapahtuman esiintyjät julkaistaan myöhemmin. Ja muista, että jokainen yhtye heittää täyspitkät keikat!

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Lue myös: Femmagaalan historia

 

5. maaliskuuta 2017

Femmagaalan voittajat ovat:

FEMMA-FEMMA: Mikko Joensuu

TULOKAS-FEMMA: Litku Klemetti

OHO UNOHDETTIIN -FEMMA: Vesta

MESTA-FEMMA: H2Ö

SELVIYTYJÄ-FEMMA: Sideways

STILL ALIVE -FEMMA: Pekka Aarnio

KUNNIALLA LOPPUUN ASTI -FEMMA: We Got Beef

VIENTI-FEMMA: ALMA

KIRJA-FEMMA: Radio kuuluu kaikille – Pentti Kemppainen

FORMAATTI-FEMMA: WMA-äänitiedostot

MOGULI-FEMMA: Tomi Pulkki & Jarkko Pietarinen (Svart Records)

POPCORNI-FEMMA: Kallio Block Party vs Timo Santala

KAIKILLA FESTAREILLA-FEMMA: JVG

YLEISÖFEMMA: Sairas-T

Kunniamainintoja jaettiin seuraavasti:

Creat: DJ Vesku

Elmun Vuoden shokeeraavin sukupuoliteko = you Go (no Ho) GIRL = Viivi Huuska

Rumban Nisse M: Mikael Gabriel

Tex Hänninen Säätiö: John Phillip Mäkinen

Bassoradion Vuoden musiikillinen yritysvideo: Tieto Oyj – Value for Life

Onnibusin Vuoden ONNIstuja: Heikki Helastinen & Mustapekka Ruuska

Varustelekan Vuoden räjähtävin teko: Pete Parkkonen

 

26. tammikuuta 2017

Femmagaala palaa juurilleen konserttiareena Nosturiin

Musiikkialan Femmagaala-palkinnot jaetaan jälleen maaliskuussa. Tällä kertaa palkintokategorioissa ruoditaan mm. musiikkialan viihdyttävintä tapahtumaketjua sekä sitä, kuka on ollut Suomen vientivaltti ALMAn – anteeksi, Herran vuonna 2016.

Gaalan työryhmä on jo vuosia valinnut musaskenen merkittävimpiä ilmiöitä, artisteja sekä muita kunnian ansaitsevia. Myös Turmion Kätilöt on palkittu useaan otteeseen.

Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta toimintatapoihin. Palkinnot jaetaan tuttuun tapaan niin vittuilun, ylistyksen kuin kunnioituksenkin kautta: POPCORNI-FEMMA-kategoriassa sukelletaan muun muassa somebiiffien ja videokuvausten maailmaan, kun taas SELVIYTYJÄ-FEMMA jaetaan taholle, joka on myllerrysten jälkeenkin selvinnyt kuivin jaloin muutoksista. Tosin alaston ja märkä (ja märkyyttä aiheuttava) Pete Parkkonen valitsi täysin toisenlaisen selvitymiskeinon päästäkseen ehdolle. Totuttuun tapaan FEMMA-FEMMA on tänäkin vuonna se kirkkain kruunu(majoneesi), jota voittaja voi muistella kiikkustuolissa nuorisolle. Katso kategoriat ja ehdokkaat alta.

Vuoden 2017 tapahtumassa esiintyvät Teksti-TV 666, Töölön Ketterä ja Mara Balls. Huom! Jokainen yhtye heittää täyspitkät keikat!

Femmagaalan mahdollistavat Varusteleka, Onnibus.com, Santiago 1541, Bassoradio, Meteli ja Nosturi.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Liput 16,5/17€ sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Lue myös: Femmagaalan historia

FEMMAGAALA

Kategoriat ja ehdokkaat 2017

FEMMA-FEMMA
Ehdokkaat: Svart Records, Mikko Joensuu, Paperi T, ALMA, Rockfestivaali Naamat

TULOKAS-FEMMA
Ehdokkaat: Litku Klemetti, Töölön Ketterä, Paula Vesala, ALMA, Mara Balls, The Holy

MESTA-FEMMA
Ehdokkaat: H2Ö, Konepajan Bruno, Alakulttuuritalo, Tenho, Kompleksi, Telakka

SELVIYTYJÄ-FEMMA
Ehdokkaat: Sideways,Turku, Apulanta, Radio Helsinki, Pete Parkkonen

STILL ALIVE -FEMMA
Ehdokkaat: Yari, Pekka Aarnio, Paula Koivuniemi, Kauko Röyhkä, Paula Vesala

KUNNIALLA LOPPUUN ASTI -FEMMA
Ehdokkaat: We Got Beef, Ruger Hauer, Jättömaa, Riki Sorsa, Keltainen Talo, Trees of Eternity

VIENTI-FEMMA
Ehdokkaat: Satellite Stories, ALMA, Saara Aalto, Puppa J:n passi, Santa Cruz

KIRJA-FEMMA
Ehdokkaat: Post Alfa – Henri Pulkkinen, Mad Music – Tuomas Milonoff, Riku Rantala Cheek – Mikko Aaltonen, JVG – Laura Friman, Radio kuuluu kaikille – Pentti Kemppainen

FORMAATTI-FEMMA
Ehdokkaat: Radio SuomiRock, G Livelab, Raskasta Joulua, YleX, WMA-äänitiedostot

MOGULI-FEMMA
Ehdokkaat: Tomi Pulkki & Jarkko Pietarinen (Svart Records), Tapio Korjus, Ville Pystynen, Carla Ahonius, Hiksu Toivanen (Piikkikasvi)

POPCORNI-FEMMA
Ehdokkaat: Axl Smith, Kallio Block Party vs Timo Santala, Andy McCoy vs Olli Lindholm, Tuukka Temonen vs punkkarit, 03 crew Ääniwalli, Cheek ja feikkiparrat

KAIKILLA FESTAREILLA-FEMMA
Ehdokkaat: Juha Tapio, Antti Tuisku, JVG, Sanni, Jari Sillanpää

YLEISÖFEMMA
Osallistu ja vaikuta: Äänestä täällä!

Vuoden 2017 Femmagaala-raadissa on ollut mukana musiikkialan uskottavimpia ja uskomattomimpia tekijöitä:

Nick Triani (levy-yhtiöpomo)
Antti Hietala (ohjelmatoimistopomo)
Iiro Ylönen (promoottori)
Patrik Lindberg (yrittäjä/monitoimimies)
Tino Pirttioja (keikkamyyjä/promoottori)
Liisa Nassir Tolonen (kulttuurituotannon lehtori)
Wilhelm Breitenstein (keikkamyyjä/promoottori)
Wallu Valpio (mediapersoona ja Vasemmiston kuntavaaliehdokas)
Jarkko Fräntilä (tiedotteen oikolukija ja Femman Ilja Janitskin)