10 lausetta joiden kuuleminen tappaa tunnelman keikalla – Montako näistä olet kuullut?

Jaa Facebookissa

Keikoille mennään pääasiassa pitämään hauskaa ja nauttimaan meiningistä. Rutinoituneet esiintyjät osaavat kommunikoida luontevasti yleisön kanssa, mutta yllättävän moni suurempikin nimi syyllistyy laukomaan lavalta todellisia fiiliksentappajia. Näitä kymmentä lausetta artistien on syytä vältellä keikoilla, ne vaivaannuttavat yleisöä ja pahimmassa tapauksessa maksavat faneja.

1. ”Meillä on teknisiä ongelmia”
Tämän lausahduksen kuuleminen on vaivaannuttavaa ja todellinen fiiliksen tappaja. Tekniset ongelmat ovat artistin syytä – ja vaikka eivät olisikaan, se on hänen lavansa ja show’nsa. Esiintyjän tulisi tuntea vehkeensä läpikotaisin ja jos joku pätkii, vinkuu tai mykistyy, se pitäisi osata selvittää nopeasti.

2. ”Unohdin sanat”
Pahin versio tästä on se, kun solisti laulaa ”unohdin seuraavan rivin, la-la-la-laa”. Jos laulajalla on tapana unohdella sanoja, pitäisikö kantaa mukana lunttilappuja tai keksiä lonkalta jotain muuta kuin sanojen unohtamiseen liittyvää.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. ”Haluan kiittää puolisoani”
Imelää, säälittävää, vaivaannuttavaa. Luultavasti tämä on vaivaannuttavaa myös kiitoksia saavan osapuolen mielestä. Ja mikäli artistin puoliso vaatii julkisia kiitoksia, heillä taitaa olla hieman suurempia ongelmia selviteltäväksi.

4. ”Olen pahoillani”
Mikään ei ole säälittävämpää, kuin lavalla nöyristelevänä kiemurteleva esiintyjä. Artistin tulee omistaa esiintymislava, soittaa omaa katalogiaan rinta rottingilla ja antaa itsevarma kuva tekemisestään. Tai pysyä pois keikoilta.

5. ”Olen PA”
Siinä ei ole mitään pahaa, että artisti muistuttaa, että heillä on t-paitoja ja levyjä myynnissä. Mutta jos yleisöä ruinataan ostopuuhiin, koska rahat ovat loppu, se tuntuu jälleen kerran säälittävältä ja vaivaannuttavalta. Yleisö on jo maksanut keikkalipun, kyllä he ostavat paitaa ja levyäkin, jos siltä tuntuu.

6. ”Tämä laulu kertoo syöpään kuolleesta äidistäni. Rakastan sinua!”
Totta kai artisti voi esittää kappaleen kuolleista sukulaisistaan, mutta ei sitä pitäisi tarvita alleviivata välispiikeissä – laulun tulisi antaa kertoa tarina. Keikoille ei kuitenkaan mennä masentumaan, vaan pitämään hauskaa.

7. ”Onko toiveita?”
Luuleeko artisti saavansa varteenotettavia ehdotuksia? ”Soittakaa Paranoid” kajahtaa ilmoille varmuudella. Ja jos joku on matkustanut paikan päälle kuullakseen jonkun tietyn kipaleen, hän varmasti huutaa sitä ilman toivepyyntöjäkin.

8. ”Miltä sinne kuulostaa?”
Vau, onnistuit juuri suututtamaan sen ainoan tyypin, joka voi saada keikkasi kuulostamaan huonommalta. Esiintyjän tulee luottaa siihen, että äänimies osaa hoitaa hommansa. Soundipolitiikkaa on turha tiedustella yleisöltä.

9. ”Tämä kaupunki on perseestä”
Mikäli artisti ei tahdo saada lentävien tuoppien sadetta, vitsit ja naljailut yleisön kotikaupungista tulisi jättää takahuoneeseen tai kiertuebussiin. Ei tämä välttämättä ole maailman viilein kaupunki, mutta ei siitä tarvitse muistutella lavalta käsin.

10. ”Olette olleet huono yleisö”
Vaikka salissa olisi väljää, ja nekin harvat juttelisivat keskenään tai sormeilisivat puhelimiaan, yleisöä ei haukuta. He ovat kuitenkin tulleet paikan päälle, ja vaikka he näyttäisivätkin keskittyvän muuhun, artistilla on heidän korvansa. Ja salissa on varmasti muutama, joka seuraa silmä kovana keikkaa. Heitä solvaamalla voit olla varma että seuraavalla keikalla on vielä vaisumpi meno.

Leave a Reply