10 parasta elokuvissa esiintynyttä fiktiivistä bändiä

Jaa Facebookissa

Musiikki on ollut elokuvissa läsnä aina. Ja siellä missä on musiikkia, on myös bändejä. Oli yhtye sitten pienessä sivujuonteessa tai koko leffan tähtenä, fiktiivisistä kokoonpanoista on nähty valkokankaalla upeita tarinoita ja kuultu hienoja biisejä.

Metelin mielivaltaisen fiilistelyn tuloksena on lista kymmenestä parhaasta elokuvissa esiintyneestä fiktiivisestä bändistä.

10. The Vittupäät
Pitkä kuuma kesä (1999)
Musiikkikomedian kirkkaimpana tähtenä oli Kalle Päätalo -niminen kokoonpano, jonka Lootusasentoon soi vuosituhannen taitteessa kaikkialla. Nuorisoelokuvan rajuin bändi oli kuitenkin The Vittupäät, joka nokkamiehenään Lärssi (Toni Wirtainen) esitti hardcore-biisin Kyttä on natsipaska.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

9. Pink Slip
Freaky Friday (2003)
Teinityttö-Anna (Lindsay Lohan) ottaa jatkuvasti yhteen äitinsä (Jamie Lee Curtis) kanssa. Kiinalaisravintolan onnenkeksin takia he vaihtavat kehojaan – jep, ei kovin kummoinen juoni, mutta Annan ja Maddien (Christina Vidal) bändi Pink Slip rokkaa niin maan perusteellisesti biisillään Take Me Away.

8. The Lone Rangers
Airheads (1994)
Chazzin (Brendan Fraser) johtama Lone Rangers kaappaa radioaseman, jotta voi esittää Reagan Youthilta lainatun Degenerated-sinkkunsa. Kulttileffa sisältää myös legendaarisen kompakysymyksen: ”Jos jumala ja Lemmy tappelisivat, kumpi voittaisi?”

7. Citizen Dick
Singles (1992)
Grungen kultakauden Seattleen sijoittuvassa romanttisessa komediassa Cliffillä (Matt Dillon) on yhtye nimeltä Citizen Dick. Citizen Dickin muuta jäsenet ovat vaatimattomasti Pearl Jamin Eddie Vedder, Stone Gossard ja Jeff Ament. Bändin avainbiisi on Mudhoney-väännös Touch Me I’m Dick.

6. Wyld Stallyns
Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989)
Bill (Alex Winter) ja Ted (Keanu Reeves) saavat aikakoneen lainaan, koska heidän on päästävä läpi historian tentistä, jotta heidän bändinsä Wyld Stallyns voi pelastaa maailman tulevaisuudessa!

5. Vi är bäst
Vi är bäst! (2013)
Vuoden 1982 Tukholmassa punk oli kuollut, mutta 12-vuotiaat Bobo (Mira Barkhammar) ja Klara (Mira Gros) aikovat osoittaa väitteen vääräksi. Soittotaidoton kaksikko tarvitsee avukseen uskovaisen kitaravirtuoosin Hedvigin (Live LeMoyne). Hauskanpitoa ja asennetta pursuava Hata sport -biisi jalostuu leffan edetessä tarttuvaksi ja energiseksi punk-hitiksi.

4. Crucial Taunt
Wayne’s World (1992)
Tv-yhtiön pamput kiinnostuvat kahden musiikkifanin, Waynen (Mike Myers) ja Garthin (Dana Carvey), hassutteluohjelmasta. Kaverusten välejä hiertää Garthin epäluuloisuus rahamiehiä kohtaan ja Waynen rakastuminen Cassandraan (Tia Carrere), jonka bändi Crucial Taunt on breikkaamassa The Sweet -coverillaan Ballroom Blitz.

3. Kummitusjuna
Zombie ja Kummitusjuna (1991)
Pahamaineinen Kummitusjuna yrittää houkutella apatiaan vajonneen Zombien (Silu Seppälä) riveihinsä. Kaikki tietävät bändin, mutta vaikka keikkaakin on jatkuvasti, kukaan ei ole kuullut sointuakaan Kummitusjunan repertuaarista.

2. Barry Jive and the Uptown Five
High Fidelity (2000)
Levykaupassa työskentelevä Barry (Jack Black) etsii jäseniä Sonic Death Monkey -bändiinsä. Kaupan omistaja Rob (John Cusack) lupaa Barryn kokoonpanolle säälistä esiintymismahdollisuuden. Sonic Death Monkey onkin muuttunut lennosta Barry Jive and the Uptown Fiveksi ja esittää jäätävän version Marvin Gayen Let’s Get It Onista.

1. Spinal Tap
This is Spinal Tap (1984)
Suosiotaan ja rumpaleitaan menettävän hard rock -yhtyeen tarina on niin osuvaa parodiaa, että Spinal Tap päätyi myös ihan oikeasti keikkailevaksi bändiksi. Kulttiyhtyeen ikonisin kipale on Tonight I’m Gonna Rock You Tonight.

Leave a Reply