Eetu Pesu on askeleen lähempänä Suomen kovimman rumpalin titteliä – Ensimmäinen The Battle of Drums -osakilpailu takana

Jaa Facebookissa

The Battle of Drumsin ensimmäinen osakilpailu päristeltiin eilen Virgin Oilissa. Kahdeksan rumpalia otti mittaa toisistaan parikilpailuissa ja voittajaksi kruunattiin finaaliin edennyt Eetu Pesu.

Illan avasivat tuomariston puheenjohtaja Kai Hahto ja isäntänä toiminut Jussi 69. Ennen mikrofoniin tarttumista kaksikko antoi instrumenttiensa hoitaa esittelyt. Varmasti Suomen nimekkäimmän ansiolistan omaava Hahto teki teknisestä soittamisesta vaatimattoman näköistä: Herra 69 puolestaan oli kuin lyömäsoittimien NHL-maalivahti, muuttaen helpot torjunnat visuaaliseksi ilotulitukseksi.

Maanantai-illan suurimmat ansiot olivat yllättävässä yleisömäärässä ja rehdissä fanituksessa. Loppuillan energiapommina esiintyneen Reckless Loven uskolliset ihailijat olivat vallanneet eturivin jo tuntia ennen rumputaiston alkua. Kopistelun alkaessa koko sali oli täyttynyt ja tunnelma vilpittömän lämmin. Konsepti oli siis todettava kiinnostavaksi!

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Rumputermistön keltanokkana tyydyttäköön toteamaan, että kilpailun taso oli kova. Suurin osa rumpaleista myös ymmärsi mistä battlessa oli kyse. Vain toisena parina esiintyneellä kaksikolla oli pelin henki hukassa – peruskomppia toistensa päälle lätkytelleet herrat osoittivat, ettei parrasvaloihin päätyminen ole missään nimessä kaikkien heiniä.

Tapahtuman yhteistyökumppani Meteli tapasi Joonas Pyhtilän ennen omaa kilpailuvuoroaan. Toista pitkäsoittoa valmistelevan Wankers of the Zoo Crew’n rumpali kertoi jännittyneet kuulumisensa.

”Jännittää ihan pirusti! Ei ole todellakaan itselle mikään tuttu tilanne olla soittamassa valokeilassa. Tämän jälkeen bändin kanssa lauteille nouseminen ei ole juttu eikä mikään. Hauskaa kuitenkin pidetään ja yritän olla nolaamatta itseäni liian pahasti! Eiköhän tästä tule ikimuistoinen kokemus”, Pyhtilä kommentoi.

Metallican Batteryn tahdeista rumpujen soitosta 16-vuotiaana kiinnostunut Pyhtilä kertoi nykyisin fiilistelevän muun muassa Dave Grohlin työskentelyä Queens of the Stone Agen Songs for the Deaf -albumilla.

”Tyylitaju, äärimmäsen jämäkkä soittotatsi ja soiton määrätietoisuus on saanut viemään omaa soittoa samaan suuntaan”, Pyhtilä kommentoi.

Mikko Huovila päätti kuitenkin Pyhtilän matkan rumpukilpailussa.

”Jännitys loppui ja olo on helpottunut. Ensin pelkäsin, että pääsen jatkoon, mutta nyt harmittaa. Täällä on hyvä meininki ja älyttömästi jengiä”, Pyhtilä kommentoi soittourakkansa jälkeen.

Voiton pokanneen Eetu Pesun soitossa yhdistyivät Pyhtilän mainitsemien tyylitajun ja soittotatsin lisäksi groove ja näyttävyys. Pesu myös hanskasi battlessa tarvittavan asenteen: olemuksesta huokunut itsevarma, hieman leuhkuuden puolelle menevä tyyli, miellytti myös yleisöä, keräten huutoäänestyksessä peräti 113 desibelin lukemat.

Pesu eteni The Battle of Drums -finaaliin, joka järjestetään Tavastialla muiden osakilpailujen jälkeen. Ne ovat 24. lokakuuta Turun Apollossa ja 8. marraskuuta Rukan Pisteessä.

Teksti ja upea gif-animaatio: Jukka Hätinen

Leave a Reply