Kahdeksan askelta onnistuneeseen festivaaliviikonloppuun

Jaa Facebookissa

1. Tutustu ohjelmaan etukäteen
Tsekkaa ääninäytteet bändeiltä jotka eivät ole tuttuja. Käy ohjelma läpi omien suosikkiesi päällekkäisyyksien varalta. Mieti mitkä pääesiintyjät ja nousevat kyvyt ovat tärkeimmät nähtävät, mutta älä yritä ahmia kaikkia. Suunnitelma on hyvä olla olemassa, vaikka festivaalilla kaikki menee kuitenkin uusiksi fiiliksen mukaan!

2. Järkevä pukeutuminen
Suomen kesä hellii helteillä ja rankaisee vesisateen kautta yön nollakeleillä sujuvasti saman viikonlopun aikana, joten ota mukaan vaihtovaatteita kelit huomioon ottaen. Suosi pukeutumisessa käytännöllisyyttä: hyvät taskut ovat arvoesineiden arvoisia, helposti riisuttavat asut palkitaan bajamaja-käynneillä, päähine varjelee auringonpistokselta, laadukkaat kengät pitävät jalat kuivina ja pysyvät jaloissa kovemmankin menon keikoilla.

3. Muu varustus
Aurinkolasit ja aurinkorasva pitävät voinnin hyvänä kirkkaassa säässä. Tarvitsemasi lääkitys on syytä muistaa. Kondomit suojaavat epämukavilta tuliaisilta. Wc-paperirulla on korvaamaton aarre. Vaikket käyttäisi korvatulppia keikoilla, ne auttavat nukkumaan hälinässä. Jätesäkit toimivat sadeasuna ja istuma-alustana, pitävät vaihtovaatteet kuivina ja ovat hyviä myös nimensä osoittamassa tarkoituksessa. Ilmastointiteipillä saa korjattua reissussa rähjääntyneet kengät tai teltan. Jos et jaksa kantaa tavaroitasi, sinulla on liikaa mukana.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

4. Valitse telttapaikka hyvin
Älä pystytä telttaasi aivan kulkureittien viereen tai saat korjailla sitä jatkuvasti päälle kaatuilevien ihmisten jäljiltä. Bajamajojen lähiympäristö ei myöskään ole suositeltava paikka, hajuhaitat saattavat ankeuttaa festaritunnelmaa. Mäen alla maa muuttuu mutavelliksi. Joku maamerkki helpottaa teltalle löytämistä.

5. Pidä itsestäsi huoli ja auta kavereita
Älä ajaudu kenenkään muun riippakiveksi. Liiku kavereiden kanssa mutta osaa olla myös itsenäinen. Sopikaa kohtaamispaikka festivaalialueella, jos eksytte toisistanne. Kynällä ja paperilla voi jättää viestin teltallenne tai ilmoitustaululle, niistä ei lopu akku toisin kuin kännyköistä.

6. Järki käteen
Järjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa, jotta festivaalikokemus säilyy hauskana kotiinpaluuseen saakka. Yleisesti ottaen ne, jotka käyttävät kohtuudella päihteitä, muistavat nukkua silloin tällöin ja pitävät huolta veden juomisesta, ovat ne joilla on paras meno ja jotka jaksavat juhlia pisimpään.

7. Oikea asenne
Vaikka kaikki tehdyt suunnitelmat menisivät pieleen, kaverit katoaisivat ja tavaratkin olisivat hukassa, positiivisella asenteella ja avoimin mielin festivaalit menevät aina putkeen. Murehtia ehtii myöhemmin, nyt nautitaan elämästä!

8. Mennään jo!

Juttu on julkaistu Meteli Festarilehdessä. Kuva: Aleksi Kinnunen

Leave a Reply