Keikalla kuvaamisen etiketti – vältä näitä mokia!

Jaa Facebookissa

Jokainen konserteissa kävijä on varmasti törmännyt ärsyttäviin kuvaajiin, jotka onnistuvat piinaamaan myös vierustovereitaan. Koska kukaan meistä ei tietenkään tunnusta olevansa tällainen, keräsimme viisi yleisintä sudenkuoppaa, joita välttelemällä oma keikkanautinto lisääntyy ja lähettyvilläsi olevat ihmiset eivät ajattele nirhaamistasi.

1. Jätä tabletit kotiin
Tabletit yleistyvät kotitalouksissa. Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että niitä näkyy enenevissä määrin myös klubeilla. Takanasi seisovat ihmiset ovat maksaneet pääsylippunsa ja tulleet katsomaan keikkaa, eivät pääsi päälle nostettua tablettia.

2. Ota selfiet jatkossakin vessassa
Voisi luulla että ikärajallisilla rock-klubeilla välttyisi tämän näkemiseltä. Turha luulo. Ollaan lähdetty vähän bailaamaan kaverin kanssa, pitäähän siitä käsi ojennettuna ja naama väännettynä selfie räpsäistä muistoksi, hyvä olisi jos illan bändikin näkyisi taustalla. Selkäsi takana on keikka menossa, rintamasuunta lavaa kohti ja heti!

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

ig

3. Sosiaaliset verkostot kyllä odottavat
”Rajataanpa tuo takaraivo pois kuvasta, noin. Mikähän filtteri tukisi bändin kolkkoa postpunk-soundia mutta samalla viestittäisi omasta hyvästä meiningistä? Ei tämä, ei tämä, ehkä tämä, ei sittenkään, entä tämä, valitaan tämä. Sitten hashtagien kimppuun.” Nenä irti puhelimen näytöstä, lavalla tapahtuu! Ehdit jakamaan taidonnäytteesi kun viimeinen biisi on vedetty, eikä se vähennä verkostossasi kuvan ihastelua tippaakaan.

4. Kuvaa videoita maltilla
Video suosikkibändistäsi soittamassa suosikkibiisiäsi ja vielä itsesi kuvaamana? Upeaa! Metelin empiiristen tutkimusten perusteella keikkanautintosi on noin 67 % pienempi silloin kun seuraat keikkaa puhelimesi näytön läpi. Kuvaa se parin minuutin video, laita kapula taskuun ja seuraa loppukeikka omilla silmilläsi.

salama1

5. Salamaa ei käytetä
Sen lisäksi, että salama häiritsee kaikkia ympärilläsi ja mahdollisesti jopa artistia, siitä ei ole hyötyä. Lopputuloksena on upeasti valaistu kuva edessäsi seisovien ihmisten takaraivoista. Tuleeko salama automaattisesti, etkä osaa laittaa sitä pois? Harjoittele kotona kaikessa rauhassa.

Leave a Reply