5 vinkkiä festivaalikeikalla kuvaamiseen

Jaa Facebookissa

Ilmoitus. Festivaaleilta on mukava saada kuvia, jotka toimivat hauskojen hetkien muistoina vielä vuosien päästä. Festarikeikoilla kuvaamisessa on muutamia sudenkuoppia, joita on hyvä vältellä. Lue alle listatut vinkit, jotta pystyt kuvaamisen ohessa nauttimaan itse keikasta, etkä ärsytä ympärilläsi olevia ihmisiä, mutta saat mahdollisimman hyviä kuvia!

1. Väline
Järjestelmäkameroita ei festareille ilman kuvauspassia saa viedä. Tabletti on epäkäytännöllisen kokoinen, ja saat takanasi seisovien vihat niskoille pitämällä sitä pääsi yllä. Pokkarikamera on tietty harkittava vaihtoehto, mutta puhelimesi kamera on vähintään yhtä hyvä ja kulkee aina matkassa muutenkin. Valitse festareille kuvausvälineeksi älypuhelin.

2. Formaatti
Video on oikea formaatti tilanteisiin, jossa bändin keulahahmo pitää liikuttavan hauskaa välispiikkiä, tai koko jäyhä suomalaisyleisö laulaa yhteen ääneen kesähitin kertosäettä. Jos kuvaat videota, valitse oikea hetki ja kuvaa järkevän mittainen pätkä. Vaakatasossa kuvattu video on myös sata kertaa käytännöllisempi ja mukavampia katsoa kuin pystyvideo. Kuvia on syytä ottaa, kun bändi rokkaa sata lasissa, mutta älä jää toljottamaan koko keikkaa kameran välityksellä.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. Rintamasuunta
Bändi taustalla -selfieistä ei kostu loppujen lopuksi lainkaan ja hassuttelukuvat kavereiden kanssa voi ottaa myöhemmin. Mielenkiintoiset asiat tapahtuvat lavan suunnalla, joten pidä rintamasuunta kohti sitä. Yritä vangita keikasta hetki, jonka muistat kuvaa katsomalla lopun elämääsi.

4. Some
Käsittele otetut kuvat ja kikkaile efekteillä sekä filttereillä kaikessa rauhassa keikan jälkeen, jotta voit keskittyä hauskanpitoon. Ikimuistoinen keikkakokemus jatkaa elämää sosiaalissa medioissa ja peukkujen määrä kertoo kuinka hienon hetken olet saanut vangittua.

5. Kunnon laite
16 megapikselin kamera, josta löytyy huippunopea automaattitarkennus, vaikeissa valaisuolosuhteissa auttava reaaliaikainen HDR ja syvyyttä kuviin luova valikoiva tarkennus. Nämä elintärkeät ominaisuudet löytyvät Samsung Galaxy S5 -puhelimen kamerasta.

Oletko sinä uusi youtube-tähti? Osallistu ja voita 1 000 000 katselukertaa! Lue lisää osoitteessa http://www.galaxystories.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *