10 vinkkiä idolisi tapaamiseen – missä tapaat ja miten käyttäydyt

Jaa Facebookissa
marxus / sxc.hu
Kuva: marxus / sxc.hu

Fanitatko tämän hetken kuuminta R&B-tähtöstä vai onko idolisi särmikkään rock-yhtyeen viileä basisti? Meteli kokosi vinkkipaketin, kuinka pääset juttusille ja kenties yhteiskuvaan ihanteesi kanssa. Ja kuinka käyttäytyä kun olet vihdoin juttuetäisyydellä.

1. Ota selvää aikatauluista. Monet stadionkeikkoja vetävät artistit saapuvat kaupunkiin jo edellisenä päivänä ja tuskin majoittuvat halvimmassa murjussa. Odottele hotellin nurkilla tai selvittele missä edellinen keikka oli ja tarkista saapuvat lennot sieltä.

2. Mene ajoissa klubille. Rokkiklubeilla soittavat artistit tekevät soundcheckin muutamia tunteja ennen ovien avaamista. Soundcheckin jälkeen saattaa maistua ruoka, jaloittelu tai tupakka, joten odottele lähistöllä.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. Juttele roudareille. Artisteilla on usein mukanaan omia roudareita (yleensä kookkaita miehiä laminoidut passit kaulassa) ja heidän kanssaan mukavia puhumalla saattaa järjestyä tapaaminen tai backstage-passi. Älä kuitenkaan häiritse heidän työtään.

4. Etsi kiertuebussit. Konsertin jälkeen artistit saapuvat busseilleen, ainakin jossain vaiheessa. Odottele rauhassa mutta älä yritä ängetä sisään. Voit myös seurata bussia ja yrittää tapaamista hotellilla uudelleen.

5. Jää baarin puolelle. Hyvän ja energisen klubikeikan jälkeen artistit saattavat laskeutua rahvaan pariin backstagella hengähdettyään. Löydät heidät varmimmin baarin puolelta jutustelemassa ihmisille tai myyntipöydän takaa tapaamassa faneja.

6. Liity faniklubiin. Jep, joskus se voi olla näin yksinkertaista. Faniklubilaisille järjestetään tapaamisia ja nimmarisessioita. Artistit myös muistavat aktiivisia street teamilaisiaan.

7. Ota rauhallisesti. Artistit ovat ihmisiä siinä missä sinä ja minäkin. He pelästyvät ja vieroksuvat friikisti käyttäytyvää tyyppiä kuin kuka tahansa muukin. Älä itke, kilju, huuda tai käyttäydy pakkomielteisesti kohdatessasi heitä.

8. Kynä ja paperi. Jos haluat poistua kohtaamisesta idolisi nimmarin kanssa, pidä huoli että sinulla on siihen vaadittavat välineet. Kuulakärkikynät menevät klassisesti epäkuntoon H-hetkellä, joten suosi tussia. Jos pyydät nimikirjoitusta levyyn, valitse yksi äläkä raahaa bändin koko tuotantoa 1970-luvulta saakka.

9. Muista käytöstavat. Kysy lupaa yhteiskuvaan, halaukseen tai muuhun kontaktiin. Et sinä syöksy kaulailemaan tai koskettelemaan muitakaan ventovieraita varottamatta. Jos ympärillä on muitakin faneja, älä töni tai käyttäydy epäkunnioittavasti heitä kohtaan. Odota vuoroasi rauhassa.

10. Kiitä ja poistu. Pidä jutustelu kevyenä ja kun olet saanut nimmarin tai yhteiskuvan, kiitä ja palaa takaisin omien ystäviesi luokse. Suurin osa artisteista tapaa faneja mielellään, mutta syvälliset analyysit ja paasaukset kuuluvat jonnekin muualle. Moni muukin tahtoo vaihtaa pari sanaa, joten älä jää roikkumaan hihaan loppuillaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *