10 käskyä keikkaileville artisteille ja muusikoille

Jaa Facebookissa
Kuva: sxc.hu

Kiertue-elämä ja keikkailu on rankkaa puuhaa. Ei vain sinulle, vaan kaikille muillekin. Alla on 10 käskyn lista, jonka tarkoitus on helpottaa eloa tien päällä. Lista on koostettu kahden konkarin, Black Flagin ja Rollins Bandin suunsoittajan Henry Rollinsin sekä Swansin lyömäsoittajan Thor Harrisin ohjeita tulkiten.

1. Älä valita. Turhasta itkeminen, vittuilu ja valittaminen ovat kiertueen syöpä. Jos jotain on pielessä, tee asialle jotain tai pidä pääsi kiinni.

2. Jos sinulla on paska fiilis, juo vähemmän. Soitat paremmin ja olosi kohenee. Harvojen ihmisten kestävyys riittää itsensä pahoinpitelyyn.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. Muista äänimiehen nimi. Hän tekee työnsä paremmin, kun otat hänet huomioon. Runkkarin käytös ei tee minkäänlaista vaikutusta aikuisiin ihmisiin.

4. Mene lavalle sovittuna kellonlyömänä. Kellään ei ole aikaa sinun rokkitähtidiivailullesi.

5. Jos et jaksa kantaa kamojasi muutaman korttelin matkaa, sinulla on liikaa tavaraa mukana.

6. Jos lainaat jotain, palaute se samassa kunnossa.

7. Vieraslista on ystäville ja perheenjäsenille. Kaikki muut voivat maksaa pääsylippunsa, kyllä heillä on siihen varaa.

8. Kiertäminen saa kaikki tuntemaan kaksisuuntaisia mielialoja. Mielialat vaihtelevat, ratsasta niiden aalloilla parhaasi mukaan. Älä tee hätiköityjä päätöksiä kännissä tai kun tunnet olosi hulluksi.

9. Älä analysoi koko elämääsi kun istut siivouskomerossa ja odotat lavalle menoa. Sinullakin on huonoja päiviä duunissasi, et ole sen yläpuolella.

10. Paikan työntekijät ovat saapuneet tunteja sitten rakentamaan lavaa ja he jäävät vielä tunneiksi purkamaan sitä. Heidän tulisi saada sinun palkkiosi ja sinun heidän.

Leave a Reply