10 asiaa, joita et ehkä tiennyt Kurt Cobainista

Jaa Facebookissa

Grunge-ikoni Kurt Cobain olisi täyttänyt 47 vuotta 20. helmikuuta 2014. Muistelemme huhtikuussa 1994 päivänsä päättänyttä Nirvana-nokkamiestä listaamalla 10 asiaa, joita et välttämättä Cobainista tiennyt.

1. Vauhdikasta ja vaarallista elämää elänyt Cobain oli liikenteessä peilikuva tästä. Nirvanan ensimmäisellä kiertueella Cobain ei saanut ajovuoroja, koska ajoi liian hitaasti. Cobainin silloinen tyttöystävä sanoi hänen ajaneen kuin vanha mummo.

2. Cobain aloitti päivittäisen heroiininkäytön lievittääkseen kroonisia vatsakipujaan. ”Jos tunnen oloni narkkariksi muutenkin, voin yhtä hyvin olla sellainen”, Cobain kirjoitti päiväkirjaansa.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

3. Gigantic oli Cobainin suosikkibiisi Pixiesin katalogista.

4. Kodittomana ollessaan Cobain nukkui joko ystäviensä sohvilla tai sairaalan, jossa hän oli syntynyt, aulassa.

5. Ennen Nirvanaa, Cobain haki The Melvinsiin, mutta ei saanut pestiä koesoiton jälkeen. Myöhemmin Nirvana ja The Melvins julkaisivat split-singlen.

6. Nevermindin ilmestyttyä Metallica faksasi Cobainille: ”Levynne on vuoden paras. Diggaamme todella paljon Nirvanasta. Tehdään yhdessä pian jotain. Ps. Lars vihaa teitä.”

7. Cobain vei itse Love Buzz -singlen radioasemalle ja meni autoonsa kuuntelemaan asemaa. Koska biisiä ei heti soitettu, hän ajoi puhelinkopille ja soitti toivoakseen kappaletta.

8. Nirvanan kulta-aikanakin Cobain ja hänen ystävänsä, Earth-yhtyeen Dylan Carson kirjautuivat usein todella nuhjuisiin motelleihin, jossa he viettivät pitkiä aikoja heroiinin, sipsien, limun ja tv:n parissa.

9. Haulikko, jolla Cobain ampui itsensä, oli lainassa edellä mainitulta Carsonilta. Carsonin mukaan Cobain lainasi haulikon itsepuolustukseksi.

10. Cobain ei viimeisellä elinviikollaan ollut juurikaan pitänyt yhteyttä ystäviinsä. Screaming Trees -laulaja Mark Laneganilla oli aavistus, että jotain todella pahaa oli tapahtunut, ja hän yritti etsiä ystäväänsä tuloksetta.

Leave a Reply