Näitä asioita dj:t vihaavat – vältä mokia niin voit saada toivebiisisi soimaan

Jaa Facebookissa
Kuva: sxc.hu / miljen

Lauantai-ilta yökerhossa parhaiden ystäviesi kanssa. Skumppa virtaa ja meno on aivan katossa. Ainoa asia, joka voisi enää parantaa tunnelmaa, on suosikkibiisisi kuuleminen.

Jo kuopatun, mainion Stuff DJs Hate -blogin inspiroimana Meteli kokosi kuusi asiaa, joita dj:t vihaavat yli kaiken. Kun vältät näitä sudenkuoppia, sinulla on mahdollisuus saada biisitoiveesi soimaan – mikäli se ei lähtökohtaisesti ole aivan typerä.

1. Biisitoiveen toistaminen

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Mitä useammin toistat saman toiveen, sitä vähemmän illan dj haluaa sitä soittaa. Suurella todennäköisyydellä alkuperäistä toivettasi ei ole unohdettu – joko siitä ei pidetty tai sitten se ei sopinut siihen hetkeen. Toivotko tosissasi uutta Calvin Harris -sinkkua kesken old school räppisetin? Huomasitko ettei biisi ole ehtinyt edes vaihtumaan sitten edellisen toiveesi?

2. Listaykkösen toivominen

Miksi toivot tämän hetken maailman suosituinta biisiä? Radiot kuluttavat sitä puhki, se soi toistuvasti soittimessasi, kourallinen ihmisiä on jo käynyt toivomassa sitä, ja jos olet klubilla jossa soi hittimusiikki, se soi tänä iltana ilman toivettasikin. Miksi? Koska se on maailman suosituin biisi.

3. Huomion hakeminen kesken miksauksen

Olet varmasti joskus hassutellut ja ottanut kuvan, jossa olet levysoittimien takana ja pidät kuulokkeita toisen korvan päällä? Kun dj tekee niin, se ei ole poseeraamista, vaan ihan oikeaa työskentelyä. Kuulokkeista tulee seuraavaksi kuultava biisi, jota miksataan parhaillaan soivaan.

Käsien heiluttelulla ja huutelulla huomion hakeminen kesken miksauksen on erittäin ärsyttävää ja hankaloittaa dj:n työtä. Jos dj viestii käsimerkillä, että odota hetki, niin se tarkoittaa että odota hetki. Kun biisi on miksattu sisään, ehdit toivoa sitä Miley Cyrus -suosikkibiisiäsi.

4. ”Soita YouTubesta se”

Eikö dj:ltä löydy toivomaasi biisiä? Älä silti pyydä soittamaan sitä YouTubesta. Äänenlaatu voi kuulostaa ihan siedettävältä yksiössäsi läppärin kaiuttimista kuunneltuna, mutta klubilla se ei todellakaan sitä ole. Myöskään hassujen viraalibiisien aika ja paikka ei ole yökerholla.

5. Biisitoiveen mietiskely

Jos aiot toivoa biisiä dj:ltä, mieti toiveesi valmiiksi. Kun sinulla on dj:n huomio, älä jää mietiskelemään mitä haluisitkaan kuulla. ”Se yksi kappale siltä yhdeltä tyypiltä. Soi radiossa useasti. Kertsi meni jotenkin näin.” Hän ei ole ajatusten lukija, hän on dj – ja hänen pitäisi olla miksaamassa seuraavaa biisiä eikä kuunnella arvuutteluasi.

6. Humalaiset ystävät

Onko ystäväsi klubin dj:nä? Mukava juttu, että olet saapunut tukemaan häntä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän soittaisi kaikki sinun suosikkibiisit, jakaisi drinkkilippuja koko illaksi, tulisi tanssimaan kanssasi tai että voisit tarkistaa Facebookin hänen läppäriltään.

Älä hengaile dj-kopissa häiritsemässä dj:tä jatkosuunnitelmillasi, ystäväsi on töissä siellä. Jos et muuta paikkaa keksi, niin takkisi voit sinne jättää. Ihan vinkkinä: useimmilla klubeilla on myös narikka, jonne vaatetusta voi viedä.

 • keke69

  Miksi DJ:llä olisi läppäri kopissa 😀
  Eiköhän ne levyt soiteta levyilta, eikö koneelta.

  • neekeriville

   Suosittelen saapumaan digitaaliaikaan kun vaan ehdit. Sieltä ne parhaat äänentoistot tulee.

   • Guest

    Vinyyleis on edelleenkin paras laatu

    • Melodïcore

     Vinyyleissä ei ole parasta laatua, vaan pikemminkin se laadun puute joka tuo vinyylienikonisen soundin. Lisäksi tää läppäri vs cdj vs vinyyli vs hybridi -tappelu alkaa käymään vitusti hermoille. If you rock a crowd, you rock a crowd. Klubeissa levyjen pyörittämisen syvin olemus on kuitenkin yleisön miellyttämisellä. Totta kai pitää hommaansa osatakin, ja itse arvostan DJ:tä joilla on oikeasti taitoa eikä vain hyvää tyylitajua, mutta mikään media ei ole väärä jos sen käytön osaa.

 • dj remi

  itse soitin ennen levyiltä, nykyään koneelta usb johdon kautta soittopöytä koneessa kiinni ka biisit tulee koneen kautta. paljon vähemmän kannettavaa keikalle

 • Jarmo

  tästä puuttuu vielä kaksi kohtaa: “soita jotain hyvää, kyl sä tiiät mistä mä tykkään” ja “soita jotain mitä voi tanssia”. jälkimmäiseen tekis mieli vastata “no tanssi vähän niin mä katon mitä siihen voi soittaa”.

 • Sakari Helke

  Olisi voinut laittaa tuohon Youtube kohtaan sen että se on laitonta!!! Vaikka se äänenlaatu olisi mitä niin ei voi kun ei saa…