Fanifiktiota kameran linssin läpi

Jaa Facebookissa

Ilmoitus. Sirpa oli odottanut suosikkiyhtyeensä The 69 Headsin keikkaa kuin kuuta nousevaa. Keikkapäivänä aika mateli ja mistään ei meinannut tulla mitään – milloin pääsylippu oli hukassa, milloin kameralaukku.

Niinhän siinä kävi, että epähuomiossa kameralaukku jäi Tavastian narikkaan. Kuvia Sirpa tuskin olisi ehtinyt ottaa, konsertti meni niin euforisessa sumussa.

Keikan jälkeen Sirpa etsi kavereitaan, mutta törmäsikin pimeässä salissa hikiseen hahmoon. ”Sori, tulin vilkaisemaan onks täällä vielä joku”, tuttu ääni sanoi. Sirpa jähmettyi tajutessaan, että oli törmännyt Jesse 69:n kanssa. Miehen, jonka kohtaamisesta hän oli vain uneksinut.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

”Haluutsä tulla bäkkärille?” rumpali kysyi. Sirpa sai hädin tuskin nyökyteltyä vastauksen tuntiessaan veren kohisevan päässään.

Sirpa istui jännittyneenä takahuoneessa ja katseli kun muut tekivät lähtöä. Pian he olisivat Jesse kanssa kaksin!

Jesse liukui penkkiä pitkin Sirpan viereen ja kysyi vetoketjua pidellen: ”Haluatsä nähdä sen?” Sirpa ei ehtinyt vastata, kun vetoketju aukesi ja kameralaukusta nousi Nikon D5300.

Sirpa ihaili posket punottaen paksua ja pitkää AF-S-objektiivia. ”Saanko koskea siihen?” Sirpa kysyi. ”Totta kai, onhan se kiinni tukevasti F-bajonetissa”, Jesse vastasi.

Elektronisesti ohjattu verhosuljin liikkui – ylös, alas, ylös, alas – kun Sirpa laukoi takahuoneessa kuvia päiväuniensa miehestä.

”Yksittäiskuvaus, sarjakuvaus L, sarjakuvaus H, hiljainen laukaisu, itselaukaisin, viivästetty kaukolaukaisu; ML-L3, nopea kaukolaukaisu; ML-L3; ajastettu kuvaus tuettu”, Jesse luetteli kuvanottotapoja linssin huurustuessa.

Sirpa kyllä tiesi ne, olihan hänelläkin kokemusta kamerasta. Silloin Sirpa muisti, että hänen kameransa on narikassa – kuten SDHC-muistikorttikin! Kuin telepaatikko, Jesse 69 kysyi: ”Haluatko ottaa mun muistikortin muistoksi?”

Kaksikko istahti kylki kyljessä katselemaan otetut kuvat 3,2 tuuman kääntyvältä TFT-nestekidenäytöltä. ”Kuinka joku voi olla noin valokuvauksellinen”, Sirpa huokasi. ”Kuinka joku voi kuvata noin lahjakkaasti”, Jesse vastasi.

”Oi, Jesse!”

”Oi, Sirpa!”

Nikon  D5300 seisoi takahuoneen penkillä majesteetillisesti.

Lue lisää järjestelmäkameroista osoitteessa www.nikon.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *