Femmagaala 2022 palaa MARSiin

Jaa Facebookissa

Femmagaala / Historia

”Vaikka artisti ei olekaan myynyt kybällä, voidaan se silti palkita Femmalla”, tokaisi aikoinaan nykyisin vastaperustetun Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtajan pestissä toimiva Stuba Nikula.

Siitä se idea sitten lähti, ja järjestyksessään peräti 18. Femmagaala järjestettiin 28. huhtikuuta 2022 Seinäjoen Rytmikorjaamolle MARS-festivaalin yhteydessä.

29. huhtikuuta 2022

Femmagaala palkitsi musiikintekijöitä rockin, rauhan ja rakkauden nimissä – tässä voittajat, tadaa!

Riippumaton ja lahjomaton Femmagaala on vuodesta 2004 asti pitänyt ohjenuoranaan, että vaikka artisti ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla. Musiikin ja median kenttätyöläisistä koostuva raati piti siitä kiinni tänäkin vuonna.

Viime vuoden Femmagaala lymyili koronakaranteenissa, mutta nyt tapahtuma heräsi henkiin Seinäjoen Rytmikorjaamolla rockin, rauhan ja rakkauden hengessä. Gaalaa juhlittiin lähes loppuunmyydyn MARS-festivaalin yhteydessä Hassan Maikalin ja Arpan keikkojen nostattamassa hurmoshengessä.

Palkintokategoriat tiivistettiin tällä kertaa väkevästi rauhanteeman ympärille. Raati poimi suomalaisen sydämellä tehdyn musiikin runsaudensarvesta viisi ehdokasta viiteen kategoriaan. Taso oli korkea ja voittajat ovat todellakin ansainneet Femmansa.

”Näin Femmagaalan perustajan roolissa on sanottava, että musiikki ei voi huonosti, kaikki sen ympärillä on vain täyttä kuraa. Voimia kaikille ja muistakaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä halata oikeaa musiikkia!” kommentoi jostain kaukaa tavoitettu gaalan fyysinen isä Wallu Valpio Nokia 1100 -puhelimensa välityksellä.

Femmagaalan juonsi Huora-yhtyeen solistina sekä kirjailijana tunnettu Anni Lötjönen ja seremoniarumpua päristi Horte-yhtyeen Touko Santamaa. Maamme pitkä mutta vaihtelevatasoinen gaalakausi on jälleen huipentunut. Trrrrrrrr-KOSHHH!

”Kunnia sille, kelle kunnian kyyhky kujertaa!”

Femmagaala-voittajat 2022

Rock-Femma – Kuolleeksi luullun musiikinlajin elvyttäjille
Kissa

Voittajasta sanottua:
”Jos pitää olla retroa, ollaan sitten kunnolla ja rehellisesti. Bändi, jonka keikat palauttivat paskojen aikojen keskellä mieleen livemusiikin parantavan vaikutuksen.”

Rauha-Femma – Paremman maailman puolesta
Kesärauha

Voittajasta sanottua:
”Vuoden 2021 toivo. Kokosi koko musa-alan ja musadiggarit. Vesisateesta huolimatta loi rakkautta ympärilleen. Koko festarikulttuuri syntyi aikoinaan rockin, rauhan ja rakkauden pyhän kolminaisuuden ympärille, ja Kesärauha vie tätä perinnettä sydämellä eteenpäin. Turussa.”

Rakkaus-Femma – Sydämen asialla
Hassan Maikal

Voittajasta sanottua:
”Loputon määrä karismaa! Puhuu jatkuvasti äärimmäisen tärkeistä asioista. Rakastettava ihminen ja upea tarinankertoja. Ääni, jossa kuuluu hymy.”

Zoomer-Femma – Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus
Nelma U

Voittajasta sanottua:
”Freesiä ja kiinnostavaa POP-musaa isoilla kirjaimilla, mutta ilman major-yhtiöiden kokoushuoneista tarttunutta iskelmäradion tuoksahdusta. Kansainvälisen tason nero.”

Femma-Femma – Se suurin ja kaunein, Femmojen Femma
Antti Autio

Voittajasta sanottua:
”Vakiinnuttanut paikkansa siellä missä hyvän musiikin kuuluukin olla: sydämissä. On etujoukoissa palauttamassa lyyrisyyttä suomalaiseen indie- ja popmusiikkiin. Kaksi aiempaa albumia ovat saaneet osakseen kehuja, kolmas levy ansaitsee kaiken mahdollisen ylistyksen. Epävarmuus ja turhautuminen ovat levyllä läsnä, mutta runolliset kappaleet kulkevat pystypäin kohti määränpäätä, joka on tietenkin rakkaus.”

Ekstra-Femma – raadin kollektiivinen erikoiskunniamaininta tärkeästä teosta
#punkstoo

Voittajasta sanottua: ”Tämä pysäytti meidät kaikki. Tämä pakotti katsomaan peiliin. Tämä pakotti katsomaan myös ympärilleen. Tämä rikkoi hiljaisuuden ja ravisteli valta-asemia. Rohkea, tärkeä, suuri teko rockin, rauhan ja rakkauden eteen. Tämä plakaatti naulataan nyt Rytmikorjaamon seinään muistuttamaan, että työ on vielä kesken ja sitä pitää tehdä joka päivä. Se koskee sekä keikkajärjestäjiä, esiintyjiä että yleisöä.”

Lisäksi musiikkia rakastavat tahot jakoivat Femmagaalan yhteydessä omia kunniamainintojaan:

Selmu ry:n kunniamaininta:
Rytmi-instituutti

Pertin Valinnan kunniamaininta:
Esa Vienamo (outsider-taiteen läänintaiteilija)

Tuotannollisista syistä -podcastin kunniamaininta:
Maiju Talvisto / Flow Festival

LiveFIN ry:n Tankki täyteen -tunnustus:
Arppa

Tampereen musiikkikirjaston kunniamaininta:
Nike Saramo / Joteskii Groteskii & Laukontorin antikvariaatti

Creatin Skaala on mieletön -palkinto:
Taidelaitos Haihatuksen musasunnuntait

5. huhtikuuta 2022

Femmagaala 2022 julkistaa ehdokkaansa – teemana rock, rauha ja rakkaus

Femmagaala palaa koronakaranteenista ihmisten ilmoille Seinäjoen Rytmikorjaamolla torstaina 28. huhtikuuta. Vuonna 2004 perustettu vaihtoehtogaala päätti näinä kovina aikoina kunnioittaa pyhää kolminaisuutta: tällä kertaa teemana on rock, rauha ja rakkaus.

Ehdokkuudet levittäytyvät laajalti läpi tuoreen musiikin kentän. Kategorioita on viisi: Rock-Femma, Rauha-Femma, Rakkaus-Femma, Zoomer-Femma sekä Femma-Femma.

Mikäli musiikin ja median kenttätyöläisistä koostuva raati ei ole seonnut laskuissaan, tämänkertainen Femmagaala on jo peräti 18:s. Perinteet siis todellakin velvoittavat. Maailma muuttuu, mutta juryn ohjenuora pysyy: ”Vaikka artisti ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla!”

Femmagaalan ideologiana on siis tuupata vauhtia nousukiidossa oleville artisteille ja ruokkia rakkautta musiikkiin tuijottamatta suosion mittareihin. Gaalassa jaetaan myös kunniamainintoja hyville artisteille ja teoille sekä Femma-raadin että muiden arvovaltaisten tahojen myöntäminä.

Kotimaisten gaalojen vahvan playback-perinteen vastapainoksi Femmagaalan ohjelmaan ovat aina kuuluneet ihan oikeat täysimittaiset keikat. Tänä vuonna Rytmikorjaamon lavalle nousevat viime aikojen tuoreimpien tulokkaiden joukkoon nousseet Arppa ja Hassan Maikal – sattumoisin myös Femma-ehdokkaita molemmat.

Femmagaalan juontaa Huora-yhtyeen solisti ja esikoiskirjailija Anni Lötjönen. Tapahtuma on osa MARS-festivaalin virallista ohjelmaa.

Tervetuloa maamme pitkän mutta vaihtelevatasoisen gaalakauden huippuhetkiin!

Femmagaala 2022
Palkintokategoriat ja ehdokkaat

Rock-Femma – Kuolleeksi luullun musiikinlajin elvyttäjille

Amuri
Bad Sauna
Kissa
Luukas Oja
Ydinperhe

Rauha-Femma – Paremman maailman puolesta

Kesärauha
LOVI (ambientklubi & radio-ohjelma)
Rauhatäti
Rauha Kyyrö
Uskon tulevaan -levy (Vesta)

Rakkaus-Femma – Sydämen asialla

Arppa
Antti Autio
Lyyti
Hassan Maikal
Teini-pää

Zoomer-Femma – Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus

Blacflaco
Ege Zulu
good boys
Nelma U
Safira

Femma-Femma – Femmojen Femma, se suurin ja kaunein

Antti Autio
Litku Klemetti
Lyyti
Melo
Pambikallio

Lisäksi gaalassa jaetaan rakkaudentäyteisiä kunniamainintoja.
Femmagaala MARS-festivaalilla Seinäjoen Rytmikorjaamolla 28.4.2022.

Liput Tiketistä: Femmagaala 2022: Arppa Hassan Maikal Rytmikorjaamo Seinäjoki

14. helmikuuta 2020

Femmagaala jakoi palkintonsa loppuunmyydyllä Rytmikorjaamolla – tässä voittajat!

Vuodesta 2004 perustettu Femmagaala palkitsi jälleen ansioituneet tekijät ja tahot ystävänpäivänä Seinäjoen Rytmikorjaamolla, loppuunmyydyn musiikkialan seminaarin MARSin yhteydessä. Ohjenuorana on aina ollut, että vaikka artisti (tai tapahtuma) ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla. Tätä noudatettiin tänäkin vuonna.

Musiikin ja median kenttätyöläisistä koostuva palkintoraati kävi tänä vuonna intensiivisen keskustelun ehdokasasettelusta ja voittajien valinnasta. Palkinnoilla kunnioitetaan yhtä lailla viljakkalalaisen Jesse Markinin kaltaisia nousukiidossa olevia artisteja kuin Riihimäen Vihreän talon kaltaisia alakulttuurityön pyyteettömiä puurtajia. Ajan ilmiöitä kommentoidaan muun muassa nostamalla esiin Helsingin keikkapaikkojen kuolema, mutta toisaalta myös uusien festivaalien uusi nousu (Uusi Tampere).


Femmagaalan palkintoraati koostuu musiikin ja median kenttätyöläisistä. Joka paikan Femman voittaneen Teemu Tannerin palkintopuhetta siteerataksemme: ”Kiitos.”

Gaalan juonsi kotikenttäedulla seinäjokilähtöinen Harri ”Harhar” Niemi.


”Kunnia sille, kelle kunnian kukko laulaa!” (vanha Femmagaalan sananlasku)

Femmagaalan 2020 voittajat

Femma-Femma
Vuoden 2019 merkittävin artisti/bändi.
Jesse Markin

Voittajasta sanottua: ”Paketti on valmis ja kotimaan näyttöjä alkaa olla. Ei muuta kuin Viljakkalan poika maailmalle, sinne James Blaken, Frank Oceanin ja Michael Kiwanukan sekaan laulamaan kaikki pökerryksiin. Vaikka artisti palkitaan Femmalla, se voidaan myös palkita kahdella Emmalla.”


Bajamaja-Femma
Festivaali, jolla ihmisen oli vuonna 2019 hyvä olla.
Uusi Tampere 

Voittajasta sanottua: ”Moni ennakkoluuloton indiemusiikin ystävä on löytänyt festivaalista uuden kodin. Ihmisen kokoinen tapahtuma, jossa on suurella sydämellä mutta taiteellisesti tinkimättä laadittu ohjelmisto.”

Joka paikan Femma
Totaalinen kaiken ilmatilan haltuunotto vuonna 2019.
Teemu Tanner (mm. Hopeajärvi, Kynnet, Love Sport, Teksti-TV 666, soolokeikat ja Sohvaperunat)

Voittajasta sanottua: ”Sen lisäksi, että tämän henkilön bändien julkaisut alkavat viedä levyhyllystä hälyttävän siivun, jokaisessa bändi-iltamassa soittaa vähintään yksi tämän henkilön kokoonpano. Kun itse voivottelee vuorokauden tuntien riittämättömyyttä, hän tuijottaa Sohvaperunoissa telkkaria, niin kuin ei muuta tekisikään.”

Kaipaamaan jäivät -Femma
Vuoden 2019 aikana joukoistamme poistuneet.
Helsingin keskustan keikkapaikat ja olohuoneet (Nosturi, Elmun baari, Virgin Oil Co, Gloria, Dubrovnik, Corona, Moskova, pian myös The Circus)

Voittajasta sanottua: ”Elävää kaupunkia ei ole ilman elävää kulttuuria. Tukholmasta livemusiikki jo tapettiin, mutta ihan kaikessa ei tarvitsisi seurata kansainvälistä kehitystä. Helsingin kaupunkistrategiassa puhutaan kulttuurin vetovoimasta matkailuvalttina. Silti tätä menoa meillä on pian pääkaupunki, jonka keskustassa on vain toimistoja, hotelleja ja toimistohotelleja.”

Kivelä-Femma
Vuoden 2019 ansioitunein Kivelä.
Marko Kivelä (Provinssi, Sara) 

Voittajasta sanottua: ”Kantanut kivelyyden lippua samaan aikaan ylpeästi ja nöyrästi. Provinssi elää uutta renessanssia tämän Kivelän johdolla. Se on ihanaa ja tervetullutta.”

Luukku-Femma
Paikka, jossa musiikin oli vuonna 2019 hyvä olla. 
Vihreä talo (Riihimäki) 

Voittajasta sanottua: ”Vihreässä talossa musiikki tulee lähelle kuulijaa ja kuulija muusikkoa, molemmista tasapuolisesti välittävässä ilmapiirissä. Jokainen paikkakunta tarvitsee olohuoneen, jossa musiikki voi olla kotonaan. Teemme ihmiskuntana hirvittävän virheen, jos hävitämme kulttuuriset kohtaamispaikat, joissa ei kysellä ensimmäisenä S-etukorttia.”

Lärvi-Femma
Vuoden 2019 rakastettavin musiikkialan ammattilainen.
Anni-Sofia Annala (ääniteknikko / Elmun baari ym.) 

Voittajasta sanottua: ”Tämä uuden sukupolven ammattilainen palvelee artisteja ja bändejä, jotta heidän olisi hyvä olla lavalla, mikä lopulta välittyy myös yleisölle.” 

Puskista-Femma
Vuoden 2019 yllätys.
Ellips: Yhden naisen hautajaiset 

Voittajasta sanottua: ”Kuka olisi uskonut, että Suomen suurimman pop-bändin laulaja tekee sapattivapaallaan progelle kunnianpalautuksen ja inspiroi nuorisoa tarttumaan niihin perinteisiin rock-instrumentteihin. Musiikkia, josta neukkareissa tehdyt Excel-pyörittelyt ovat valovuosien päässä.” 

Sitko-Femma
Elämäntyöpalkinto ihmisille, jotka eivät luovuta.
Too Sophisticated (Seinäjoki)

Voittajasta sanottua: “Rock on nuorisomusiikkia, ja nuoriso alkaa olla viidenkympin hujakoilla. Tärkeintä ei ole päämäärättömyys vaan liikkeettömyys.”

Raadin kunniamaininta elävän musiikin uskollisesta palvelemisesta
Jukkis Lappalainen (Nosturi – R.I.P.)

Voittajasta sanottua: ”Haluamme antaa kollektiivisen nallekarkkihalauksen sydämelliselle ihmiselle, joka on parin vuosikymmenen ajan huolehtinut, että kollegoilla, asiakkailla ja artisteilla on hyvä olla. Hän on ollut Nosturin kulissien takainen sydän ja sielu sekä antanut persoonallisella otteellaan tukea ja turvaa monen kulttuurialan työläisen uran ensiaskelille. Tämä ei ole elämäntyöpalkinto, sillä elämä jatkuu!”

21. tammikuuta 2020

Femmagaala Seinäjoelle – tässä ehdokkaat!

Femmagaala kääntää maamme pitkän mutta vaihtelevatasoisen gaalakauden rakettimaiseen nousuun perjantaina 14. helmikuuta. Vuonna 2004 perustettu vaihtoehtogaala tekee nyt uuden aluevaltauksen ja laskeutuu ystävänpäivänä Seinäjoen Rytmikorjaamolle.

Viime vuonna Femmagaala irtisanoutui pääkaupunkikeskeisyydestä ja lähti Lahteen. Tällä kertaa juhlapaikaksi valikoitui virkeänä elävän musiikin kotipesänä tunnettu Seinäjoki. Palkinnot jaetaan MARS-festivaalin yhteydessä.

”Haluamme tänä vuonna korostaa, että olemme vakavasti otettava gaala. Siksi Femmagaala järjestetään nyt Pohjanmaalla, missä huumorikin on vakava asia. Matkailu avartaa, joten suosittelemme sitä muillekin gaaloille”, sanoo Femmagaalan henkinen isä Wallu Valpio.

Femmagaalan ideologiana on antaa vauhtia nousukiidossa oleville artisteille, jotka jäävät muilta vielä tutkan katveeseen, sekä kannustaa puskemaan sinnikkäästi valtavirtaa vastaan, jos rakkaus musiikkiin sitä vaatii. Palkintoraati koostuu musiikin ja median kenttätyöläisistä. Sillä on yksi ohjenuora: Vaikka artisti (tai tapahtuma) ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla!

Tänä vuonna Femmagaalassa valitaan muun muassa vuoden 2019 artisti/bändi, festivaali ja positiivinen yllätys sekä muistellaan joukoistamme poistuneita. Raati pidättää oikeuden myös kunniamainintoihin varsinaisen kategorialistan ulkopuolelta.

Toisin kuin kotimaisissa musiikkigaaloissa on ollut tapana, Femmagaalan ohjelmaan ovat aina kuuluneet ihan oikeat täysimittaiset keikat. MARS-festivaalin Femma-perjantaina niitä nähdään ympäri Seinäjokea: eri klubeilla esiintyvät mm. Death Hawks, Oranssi Pazuzu, PH, Luukas Oja sekä – digidigidii! – Darude. Koko liveohjelma nähtävissä MARS-festivaalin verkkosivulla.

Femmagaalan juontaa Harri ”Harhar” Niemi.

”Kunnia sille, kelle kunnian kukko laulaa!” (vanha Femmagaalan sananlasku)

Femmagaala 2020
Palkintokategoriat ja ehdokkaat

Femma-Femma
Vuoden 2019 merkittävin artisti/bändi.

The Hearing
Ibe
Karina
Jesse Markin
Maustetytöt

Bajamaja-Femma
Festivaali, jolla ihmisen oli vuonna 2019 hyvä olla.

Bättre folk (Hailuoto)
Kesärauha (Turku)
Sideways (Helsinki)
Uusi Tampere (Manse)
We Jazz (Helsinki)

Joka paikan Femma
Totaalinen kaiken ilmatilan haltuunotto vuonna 2019.

Maustetytöt
Pyhimys
Sanoma-konserni / Nelonen Media
Mikko ”Silli” Siltanen (mm. Räjäyttäjät, Talmud Beach, Rock Siltanen, Juice Normaali, Jari Raaste, Jukka Nousiainen, Kuuma linja -zine)
Teemu Tanner (mm. Hopeajärvi, Kynnet, Love Sport, Teksti-TV 666, soolokeikat ja Sohvaperunat)

Kaipaamaan jäivät -Femma
Vuoden 2019 aikana joukoistamme poistuneet.

Bassoradion erikoisohjelmat
Blowup Festival
Helsingin keskustan keikkapaikat ja olohuoneet (Nosturi, Elmun baari, Virgin Oil Co, Gloria, Dubrovnik, Corona, Moskova, pian myös The Circus)
Joensuun Levy-Eskot (Pohjois-Karjalan viimeinen levykauppa)
Rumba-lehti

Kivelä-Femma
Vuoden 2019 ansioitunein Kivelä.

Ilari Kivelä (Pariisin kevät, Major Label, Superfjord)
Kari Kivelä (Vau!!-yhtye, Iltalehti)
Lauri Kivelä (PH)
Marko Kivelä (Provinssi, Sara)
Niko Kivelä (koomikko ja Provinssin päälavajuontaja)

Luukku-Femma
Paikka, jossa musiikin oli vuonna 2019 hyvä olla.

Metson musiikkiosasto (Tampereen kaupunginkirjasto)
Nosturi (Helsinki)
Oranssi (Helsinki)
Tenho (Helsinki)
Vihreä talo (Riihimäki)

Lärvi-Femma
Vuoden 2019 rakastettavin musiikkialan ammattilainen.

Anni-Sofia Annala (ääniteknikko / Elmun baari ym.)
Maarit Kinnunen (tutkija, festivaalitohtori / Lapin yliopisto)
Matti Nives (DJ, festivaalipromoottori, levykauppias, toimittaja / We Jazz)
Raimo Pesonen (kulttuurin monitoimi-ihminen)
Samppa Rinne (ohjelmapäällikkö / Tampere-talo)

Puskista-Femma
Vuoden 2019 yllätys.

Ellips: Yhden naisen hautajaiset
ELMU Puhokselle – vai ei?
Grande Mahogany
Kepe myi Monspin – Warner osti Monspin
Pykäri: O

Sitko-Femma
Elämäntyöpalkinto ihmisille, jotka eivät luovuta.

Eevil Stöö 18 vuotta kommandopipo päässä
Tapio Hopponen (ELMU)
Timo Kaukolampi
Marjo Leinonen
Too Sophisticated

Vaikka artisti (tai tapahtuma) ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla!

Femmagaala MARS-festivaalilla Seinäjoen Rytmikorjaamolla 14.2.2020.

3. helmikuuta 2019

Femmat jaettiin tällä kertaa Möysän musaklubilla Lahdessa – samaan aikaan kun Nelonen Median edustat taputtelivat itseään selkään Hartwall-areenalla

Femmagaalaa vietettiin lauantaina 2. helmikuuta Lahdessa Möysän musaklubilla Mössössä. Esiintymässä nähtiin Huora, MC Taakibörsta sekä Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen rumpalin Tonin uunituore humppabändi Taikasydän.

Toisin kuin Emma-gaalan tapauksessa, Femmoissa palkitaan muitakin kuin lähimpiä Nelonen Median yhteistyökumppaneita. Eräs yhtäläisyys tosin Emmojenkin kanssa löytyi: Femma-Femman eli vuoden parhaan yhtyeen tai esiintyjän palkinnon voitti niin Femmoissa kuin Emmoissakin (kriitikoiden valintana) Ruusut.

Vaan siihenpä yhteydet loppuvatkin. Femmoissa kunnioitettiin muun muassa parasta örinämetalliyhtyttä (Demilich), Maakunta-femma jaettiin Paavoharju-yhtyeestä ja monesta muusta projektistaan tunnetulle Lauri Ainalalle, kun taas parhaan elektronisen musiikin esiintyjän palkinto meni Detaljille. Tulokas-Femman voitti mainio Maustetytöt, ja Jazz-Femma puolestaan jaettiin Virta-yhtyeelle.

Kevyemmissä kategorioissa voitot menivät muun muassa Pelle Miljoona Oy:lle (Pillifarkut, joihin vielä mahdut -Femma) sekä Dallas Kalevalalle (Pillifarkut, joihin et enää mahdu -Femma). Lahti-Femmalla palkittiin paras Lahti-aiheinen taho, ja voiton vei toimittaja Ilkka Mattilan nenän edestä Lahtiblogi-sivusto.

Yleisöäänestyksen voitti… kuka muu muka? Cheek tietenkin.

Kaikki kategoriat ehdokkaineen ja voittajineen (ne lihavoidut) näet alta.

Ensi vuonna nähdään taas!

Loppuun vielä kiitos yhteistyökumppanille, jotka mahdollistivat vuoden juhlat Varusteleka.fi, Olarin Panimo, Basso, Meteli, Möysä, Lahden Elmu ja Antti Sepponen!

FEMMA-FEMMA
Ydinperhe
Ruusut
DJ Ibusal
Vesta
The Holy

TULOKAS-FEMMA
Onni Boi
Maustetytöt
Lac Belot
Melo
Lähiöbotox

LIVE-FEMMA
Matriarkaatti-klubi
Kaupungin Äänet
D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.
45 Special, Oulu
Fullsteam @ Temppeliaukion kirkko (Grouper, William Basinski jne.)

MAAKUNTA-FEMMA
Vasas Flora och Fauna
Lauri Ainala
Jukka Nissinen
Jari Raaste
Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

PILLIFARKUT JOIHIN ET ENÄÄ MAHDU -FEMMA
Disco Ensemble
Dallas Kalevala
LCMDF
Maija Vilkkumaa
Hesarin kulttuuritoimitus

PILLIFARKUT JOIHIN VIELÄ MAHDUT -FEMMA
Sam Yaffa
Andy McCoy
Ari Taskinen
Tumppi Varonen
Pelle Miljoona

Pelle Miljoona Oy (koko yhtye, tietenkin)

NAPINPAINAMIS-FEMMA
Exploited Body / Noah Kin
Detalji
Kalifornia-Keke
Amnesia Scanner
Jori Hulkkonen

ÖRINÄ-FEMMA
Galvanizer
Demilich
Festerday
Trollheims Grott
Moonsorrow

LAHTI-FEMMA
Z-juna Helsinkiin
Lahti-blogi
Matti Mikkola ja Otto Grundström
Ilkka Mattila
Maauimalan sulkeminen hellekesänä Cheekin konserttien vuoksi

JAZZ-FEMMA
Mopo
Virta
Njet Njet9
Matti Nives (We Jazz)
Olli Ahvenlahti

YLEISÖ-FEMMA
Cheek

OHO ME UNOHDETTIIN -FEMMA
Jukka Nousiainen

KUNNIAMAININNAT
Olarin Panimo – Olarin Ässä LPRHC Festin koreografioista
Lihamuki World Cup – Marko Haavisto
Creat – Lahti

2. helmikuuta 2019

Tänään Femmagaala Lahden Möysän musaklubilla klo 20

Femmagaala tänään!

Illan aikataulu:

20:00 ovet
20:45 Taikasydän
21:30 Kunniamainintojen jako
22:00 MC Taakibörsta
23:00 Femmagaala
00:00 Huora
01:15 DJ Chico

23. tammikuuta 2019

Pillifarkkuja ja örinää – tätä kaikkea tarjolla tämän vuoden Femmagaalassa!

Lauantaina 2. helmikuuta järjestettävä Femmagaala on julkistanut tämän vuoden ehdokaskategoriansa.

Möysän musaklubilla Lahdessa jaetaan tänä vuonna muun muassa Pillifarkut joihin et enää mahdu -Femma, Pillifarkut joihin yhä mahdut -Femma, Örinä-Femma sekä Napinpainamis-Femma. Tätä vuotta ennen Femmoja on aina vietetty Helsingissä. Lahteen siirtymisen kunniaksi jaetaan myös erityinen Lahti-Femma. Uusia kykyjä nostetaan esiin Tulokas-Femmassa, kun taas Maakunta-Femma muistaa artisteja myös Kehä kolmosen ulkopuolella.

Femmagaalassa esiintyvät tänä vuonna mediamaailmaa järisyttäneen sensuurikohun keskelle viime vuoden lopulla ajautunut punkyhtye Huora, Suomen veikeimmät ja räävittömimmät keski-ikäiset räppärit eli MC Taakibörsta sekä Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä tunnetun rumpalin Toni Välitalon uusi humppabändi Taikasydän.

Toisin kuin eräässä toisessa (aivan sattumalta samaan aikaan) järjestettävässä musiikkigaalassa, Femmat jaetaan tänäkin vuonna vain ja ainoastaan taiteellisin perustein. Kukaan gaalatuomariston jäsenistä ei ole mukana edistääkseen omaa tahoaan tai levy-yhtiötään, eikä palkittujen kohdalla tuijotella myyntilukuja. Femmagaala – artistien ja yhtyeiden eikä levy-yhtiöiden kvartaalitalouden asialla jo vuodesta 2004!

Eli kuten vanha Femma-sanonta kuuluu: ”Vaikka artisti ei olisikaan myynyt kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla.” Kaikki kategoriat ja ehdokkaat löydät alta. Illan aikana jaetaan myös kunnianmainintoja.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä. Hanki itsellesi lippu nyt Tiketista.

Femmagaala 2019: Huora, MC Taakibörsta, Taikasydän

2. helmikuuta, Möysän musaklubi, Lahti

Yhteistyössä: Varusteleka.fi, Olarin Panimo, Meteli, Basso, Möysän musaklubi – Mössö, Lahden Elmu, Femmagaala

FEMMA-FEMMA
Ruusut
Ydinperhe
DJ Ibusal
Vesta
The Holy

TULOKAS-FEMMA
Onni Boi
Maustetytöt
Lac Belot
Melo
Lähiöbotox

LIVE-FEMMA
Matriarkaatti-klubi
D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.
45 Special, Oulu
Kaupungin Äänet
Fullsteam @ Temppeliaukion kirkko

MAAKUNTA-FEMMA
Vasas flora och fauna
Jukka Nissinen
Jari Raaste
Lauri Ainala
Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

PILLIFARKUT JOIHIN ET ENÄÄ MAHDU -FEMMA
Disco Ensemble
Dallas Kalevala
LCMDF
Maija Vilkkumaa
Hesarin kulttuuritoimitus

PILLIFARKUT JOIHIN VIELÄ MAHDUT -FEMMA
Sami Yaffa
Pelle Miljoona
Ari Taskinen
Tumppi Varonen
Andy McCoy

NAPINPAINAMIS-FEMMA
Exploited Body / Noah Kin
Kalifornia-Keke
Amnesia Scanner
Jori Hulkkonen
Detalji

ÖRINÄ-FEMMA
Demilich
Galvanizer
Festerday
Trollheims Grott
Moonsorrow

LAHTI-FEMMA
Lahti-blogi
Z-juna Helsinkiin
Matti Mikkola ja Otto Grundström
Ilkka Mattila
Maauimalan sulkeminen hellekesänä Cheekin konserttien vuoksi

JAZZ-FEMMA
Virta
Mopo
Njet Njet 9
Matti Nives (We Jazz)
Olli Ahvenlahti

YLEISÖ-FEMMA
Voittaja yleisöäänestyksen perusteella – Äänestä nyt Yleisö-Femmassa

11. tammikuuta 2019

Tämän gaalan voittajia eivät levy-yhtiöiden markkinavoimat sanele – Femmagaala siirtyy Lahteen!

Lauantaina 2. helmikuuta ns. räjähtää Femmagaalan suhteen. Ensimmäistä kertaa vaihtoehtogaalan historiassa pääkaupungin kirkkaat valot vaihtuvat Suomen Chicagona tunnettuun kaupunkiin ja Möysän musaklubiin. Kyllä, Femmagaala järjestetään tänä vuonna Lahdessa!

”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Tämä on meiltä hyppy tuntemattomaan Lahden oman pojan Janne Ahosen hengessä”, Femmagaalan organisaatiolautakunta perustelee päätöstä uudelle bilekaupungille.

Tämän vuoden Femmagaalassa esiintyvät mediamaailmaa järisyttäneen sensuurikohun keskelle viime vuoden lopulla ajautunut punkyhtye Huora, Suomen veikeimmät ja räävittömimmät keski-ikäiset räppärit eli MC Taakibörsta sekä Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä tunnetun rumpalin Toni Välitalon uusi humppabändi Taikasydän. Bändit soittavat täyspitkiä keikkoja aiempien vuosien tapaan!

Luonnollisesti Femmagaalan lahjomaton tuomaristo on kokoontunut jälleen yhteen ja löytänyt palkittavakseen viime vuoden kotimaisesta musiikkimaailmasta ne kiinnostavimmat, rohkeimmat ja omaperäisimmät artistit ja yhtyeet. Toisin kuin eräässä toisessa (aivan sattumalta samaan aikaan) järjestettävässä musiikkigaalassa, Femmat jaetaan tänäkin vuonna vain ja ainoastaan taiteellisin perustein. Kukaan gaalatuomariston jäsenistä ei ole mukana edistääkseen omaa tahoaan tai levy-yhtiötään, eikä palkittujen kohdalla tuijotella myyntilukuja. Illan aikana jaetaan myös kunniamainintoja arvostettujen tahojen toimesta.

Femmagaala – artistien ja yhtyeiden eikä levy-yhtiöiden kvartaalitalouden asialla jo vuodesta 2004! Eli kuten vanha Femma-sanonta kuuluu: ”Vaikka artisti ei olisikaan myynyt kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä. Hanki itsellesi lippu nyt Tiketista.

Femmagaala 2019: Huora, MC Taakibörsta, Taikasydän

2. helmikuuta, Möysän musaklubi, Lahti

Yhteistyössä: Basso, Meteli, Möysän musaklubi – Mössö, Lahden Elmu, Femmagaala

24. helmikuuta 2018

Femmoja juhlittiin taas vauhdikkaasti, vaikka Siltsu ei paikalla ollutkaan

Femmagaala 2018 -tapahtumaa vietettiin Helsingin Nosturissa perjantaina. Illan aikana nähtiin esitykset Aarnikotkilta, Dallas Kalevalalta sekä Saimaalta, joka heitti extraspesiaalin kahden ja puolen tunnin erikoiskeikan. Luonnollisesti paikalla jaettiin myös Femma-pokaalit. Kaikkein kauneimman ja suurimman ja samalla tärkeimmän palkinnon voitti Lau Nau loistavalla albumillaan Poseidon. Todellisen kaniinin hatustaan veti Maria Monde, joka oli masinoinut faninsa yleisöäänestyksen suhteen niin hyvin, että tämä voitti Yleisö-femman palkinnon.

Suurkiitokset vielä yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat nämä juhlat: Varusteleka.fi, Onnibus.com, Apothic Inferno, Nosturi, Meteli ja Basso! Juontajinamme toimivat Mustapekka Ruuska ja Heikki Helastinen. Kaikki kategoriat voittajineen näet alta.

TULOKAS-FEMMA
Kynnet

FEMMA-FEMMA
Lau Nau

LIVE-FEMMA
Uusi Tampere

AHONLAITA-FEMMA
Gettomasa & Jyväskylän koko räpskene, about 1000 possea

VUODEN KAATUNEET -FEMMA
Pertti Kurikan Nimipäivät

RAHALLA SAA JA MOPOLLA PÄÄSEE -FEMMA
Wintersun – joukkorahoituskampanjoilla studio himat ja saunat

NIIN MINKÄSLAINEN HOMMA -FEMMA
Slush Music

HAITSURÄPPI-FEMMA
Versace Henrik

KAKKA LENTÄÄ -FEMMA
Mikael ‘MG’ Gabriel vs Nelonen Media

VIIMEISET MOHIKAANIT -FEMMA
Yari ja Se

TULIN VAUHDILLA -FEMMA
Jari Sillanpää

FEMMADAMUS – FEMMA – eli Femman kristallipallopalkinto tulevasta comebackistä
Zen Cafe

YLEISÖ-FEMMA
Maria Monde

Yhteistyökumppaneiden kunniamainintapalkinnot:
Varusteleka – Circle
Onnibus – Nälkä (lehti)
Creat – Kahvila Saha (Haistakaa paska, Kokkolan kaupunki!)

9. helmikuuta 2018

Femmagaala täyttää 15 vuotta – Emma-Gaala mukaan vaivaisella 280 eurolla!

Suomen suurin ja osallistujille satoja euroja Emma-gaalaa halvempi Femmagaala täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Epätasalukua vietetään Helsingin Nosturissa 23. helmikuuta klo 20.00 alkaen.

Esiintymässä nähdään illan aikana Aarnikotkat, Dallas Kalevala sekä 2,5 tunnin mittaisen erikoiskeikan heittävä Saimaa. Tapahtuman juontavat tänäkin vuonna yleisön pyynnöistä huolimatta televisiosta tutut Heikki Helastinen ja Mustapekka Ruuska.

Tämän vuoden ehdokaslista on värikäs ja kirjava kuin Soundin päätoimittajan housuvalikoima. Ahonlaita-femmassa palkitaan Helsingin ulkopuolisia tekijöitä – joskus kun tuntuu siltä, että koko musiikkibisnes pyörii nasaalia vääntävien stadilaisten ympärillä. Vuoden kaatuneet -femmassa palkitaan viime vuonna kunniakkaan uransa päättäneitä tekijöitä, kun taas yhteisörahoituskampanjat on tänä vuonna huomioitu omalla Rahalla saa ja mopolla pääsee -femmalla.

Femmagaala ei suinkaan ole unohtanut myöskään isojen levy-yhtiöiden sisäsiittoisia seurapiirikestejä eli Emma-gaalaa: tänä vuonna Emma-gaalan järjestäjät pääsevät nauttimaan ikiomasta Femma-ehdokkuudesta Niin minkäslainen femma -kategoriassa vaivaisella 280 euron lahjoituksella (huom: hinta ei sisällä ateriaa, maksu käteisellä paikan päällä).

Vuoden 2018 Femmagaalan mahdollistavat Varusteleka, Onnibus.com, Apothic Inferno, Basso, Meteli ja Nosturi!

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Ja liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Ääänestä Yleisö-Femmassa tästä

Kategoriat ja ehdokkaat:

TULOKAS-FEMMA
M, Kynnet, Autiomaa, IBE, Tomppabeats

FEMMA-FEMMA
Circle , Litku Klemetti, Gasellit , Pimeys , Lau Nau

LIVE-FEMMA
Superwood festival, Bättre Folk, Uusi Tampere, Kontula Electronic, Lepakkomies

AHONLAITA-FEMMA
Lasten hautausmaa, Gettomasa ja Jyväskylän koko räpskene, Lapin Helvetti, Anal Thunder, LPRHC-fest

VUODEN KAATUNEET -FEMMA
Pertti Kurikan Nimipäivät, HIM, Nopsajalka, Green Grass Records, Remu

RAHALLA SAA JA MOPOLLA PÄÄSEE -FEMMA
Wintersun – joukkorahoituskampanjoilla studio, himat ja saunat, Loukko – yleinen esteetön taidetila, Kone-suomi –kirja, Jukan Musiikki, Basso Noste

NIIN MINKÄSLAINEN HOMMA -FEMMA
Dxxxa D ja Nukkehallitus – Mään, Slush music, Slim Mill, Pekka Haaviston DJ-keikkat,, Emma-gaala mukaan ehdokkaaksi 280 eurolla (ei sisällä lounasta)

HAITSURÄPPI-FEMMA
Pastori, Cledos, Ibe, Mouhous, Versace Henrik

KAKKA LENTÄÄ -FEMMA
Renaz vs nakkikesti-risteily, Nosturi Steelchaos –keissi, Teosto vs. Google,MG vs radiot vai tuotantoyhtiöt, Juno vs. Levy-yhtiöt

VIIMEISET MOHIKAANIT -FEMMA
Popeda, Yari ja Se, Ritarikunta, Melrose, Oranssi Pazuzu

TULIN VAUHDILLA -FEMMA
Azazel (Steelfest ja taksimainos), Jari Sillanpää, Reino Nordin, Mikael Gabriel, Jyrki 69

FEMMADAMUS-FEMMA – Femman kristallipallopalkinto tulevasta comebackistä
YUP, Zen Café, Fintelligens, Ultramariini, Jare (Cheek)

16. tammikuuta 2018

Femmagaalassa esiintyvät Saimaa, Dallas Kalevala ja Aarnikotkat!

Saimaa soittaa Femmagaalassa, Helsingin Nosturissa, speciaali 2,5 tunnin pituisen keikan. Tätä et tule todistamaan missään muualla!! Olemme tästä erittäin innoissamme!!

Suursuosioon vuoden 2014 Pepe & Saimaa –albumillaan noussut Saimaa –yhtye julkaisi uransa kolmannen albumin 22.12.2017. Uusi levy on nimeltään Urheilu-Suomi ja kaiken kaikkiaan noin 160 minuuttia musiikkia sisältävä tuplalevy on syntynyt rinta rinnan Ylellä parhaillaan esitettävän Urheilu-Suomi -dokumenttisarjan kanssa. Saimaan Urheilu-Suomi-albumi on itsenäinen teos, jonka musiikkia kuullaan televisiossa esitettävässä dokumenttisarjassa.

”Minun piti alunperin tehdä tunnusmusiikki Urheilu-Suomi–dokumenttisarjaan normaalina päivätöinäni. Aloin kuitenkin haaveilla ideasta tehdä tunnari erityisellä tavalla, omalla Saimaa-bändillä. Ylellä innostuttiin ideasta ja se pian se laajeni koko sarjan musiikin toteutukseen sekä kokonaiseen teema-albumiin. Kävi ilmi, että urheilumaailma oli aivan erityisen inspiroiva teema. Onhan urheilu tosi esteettistä ja rytmikästä ja dramaattista.”, valottaa Matti Mikkola levyn ensiaskelia.

Dallas Kalevala on Lapko-yhtyeestä tuttujen Ville Maljan ja Jussi Matikaisen uusi yhtye. Debyyttialbumia työstävä Dallas Kalevala on julkaissut kaksi singleä tulevalta albumiltaan ja kerännyt mainetta tajuttoman kovana livebändinä.

Dallas Kalevala on kiihottunutta, subarktista pop-musiikkia. Se ui alasti Iggy Popin ja Justicen välissä kesäyössä. Ville Malja ja Jussi Matikainen ovat työstäneet uutta musiikkia Berliini-Kokemäki-Reykjavik-Suomenlinna -akselilla. Matkalla on humalluttu yllättävistä asioista ja käännytty uusille poluille vanhojen turvallisten reittien sijaan.

Dallas Kalevala viimeistelee parhaillaan uusia kappaleita Teosto-palkitun tuottajan Kalifornia Keken kanssa.

Aarnikotkat on Femmagaalan kolmas esiintyjä. Helsinkiläinen rap-yhtye Aarnikotkat muodostuu viidestä MC:stä (Rumilus, Carlito, Leo G, MC Pösö & Santana), jotka vuonna 2011 kantoivat kaiuttimen puistoon ja ottivat vapaatyylit haltuunsa. Siipivälin kasvaessa tekeminen konkretisoitui ja kaduilla alettiin huhuilla mystisen hybridiolennon perään.

Sittemmin Aarnikotkat a.k.a. SunLempiPoikabändi ovat seikkailevat rapin eri alalajien parissa, sekoittaen ja yhdistäen niitä. Aarnikotkien valttikortteja ovat päätähuimaava lavashow, poikaimaisen härskit freestylet, ja tiukat yhteistuplaukset. Kotkien esikoisalbumi julkaistaan Överdog Recordsin kautta kesällä 2017.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Ja liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

24. marraskuuta 2017

15. Femmagaala tulee taas 23. helmikuuta 2018 Nosturiin

Rock-setä Wallu Valpion ja entisen Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikulan perustama Femmagaala täyttää 15-vuotta ja sitä juhlistetaan seuraavassa palkintogaalassa perjantaina helmikuun 23. päivänä, 2018, Nosturissa. Naimaikään päässyt koko kansan palkintogaala on perustamisestaan lähtien palkinnut musiikkialan konkareita, tulokkaita, onnistumisia ja kömmähdyksiä.

Edellisessä Femmagaalassa palkittiin m.m. Litku Klemetti tulokas-Femmalla, Femma-Femma palkinto annettiin Mikko Joensuulle ja Soundin äskettäin valitsema vuoden tulokas, Vesta, huomioitiin jo tuolloin Oho, unohdettiin tää -Femmalla. Gaalan kohokohtiin nousi DJ Veskun tulkinta ja yhteislaulu Bohemian Rhapsodysta sekä Heikki Helastisen ja Mustapekka Ruuskan gaalajuonnon kaappaus.

Femmagaalan historian aikana on palkittu monta nykypäivän suuruuksia kuten Stam1na, Regina, von Hertzen Brothers, Jukka Poika, Mirel Wagner, Liekki, Death Hawks, Paperi-T. Mainittakoon vielä Jonna Tervomaa, HIM, Apulanta, Paula Vesala ja Michael Monroe.

Kenet palkitaan tulevassa gaalassa? Sen päättää tuomaristo koostuen musiikkialan vaikuttajista, mutta Yleisö-Femman voittajaa voi äänestää kuka vain. Kategorian ehdokkaana ovat kaikki yli 5 kertaa viime vuonna keikan soittanutta yhtyettä ja artistia. Yleisö-Femman äänestyksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Vuoden 2018 tapahtuman esiintyjät julkaistaan myöhemmin. Ja muista, että jokainen yhtye heittää täyspitkät keikat!

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Liput 17,50 € sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Lue myös: Femmagaalan historia

5. maaliskuuta 2017

Femmagaalan voittajat ovat:

FEMMA-FEMMA: Mikko Joensuu

TULOKAS-FEMMA: Litku Klemetti

OHO UNOHDETTIIN -FEMMA: Vesta

MESTA-FEMMA: H2Ö

SELVIYTYJÄ-FEMMA: Sideways

STILL ALIVE -FEMMA: Pekka Aarnio

KUNNIALLA LOPPUUN ASTI -FEMMA: We Got Beef

VIENTI-FEMMA: ALMA

KIRJA-FEMMA: Radio kuuluu kaikille – Pentti Kemppainen

FORMAATTI-FEMMA: WMA-äänitiedostot

MOGULI-FEMMA: Tomi Pulkki & Jarkko Pietarinen (Svart Records)

POPCORNI-FEMMA: Kallio Block Party vs Timo Santala

KAIKILLA FESTAREILLA-FEMMA: JVG

YLEISÖFEMMA: Sairas-T

Kunniamainintoja jaettiin seuraavasti:

Creat: DJ Vesku

Elmun Vuoden shokeeraavin sukupuoliteko = you Go (no Ho) GIRL = Viivi Huuska

Rumban Nisse M: Mikael Gabriel

Tex Hänninen Säätiö: John Phillip Mäkinen

Bassoradion Vuoden musiikillinen yritysvideo: Tieto Oyj – Value for Life

Onnibusin Vuoden ONNIstuja: Heikki Helastinen & Mustapekka Ruuska

Varustelekan Vuoden räjähtävin teko: Pete Parkkonen

26. tammikuuta 2017

Femmagaala palaa juurilleen konserttiareena Nosturiin

Musiikkialan Femmagaala-palkinnot jaetaan jälleen maaliskuussa. Tällä kertaa palkintokategorioissa ruoditaan mm. musiikkialan viihdyttävintä tapahtumaketjua sekä sitä, kuka on ollut Suomen vientivaltti ALMAn – anteeksi, Herran vuonna 2016.

Gaalan työryhmä on jo vuosia valinnut musaskenen merkittävimpiä ilmiöitä, artisteja sekä muita kunnian ansaitsevia. Myös Turmion Kätilöt on palkittu useaan otteeseen.

Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta toimintatapoihin. Palkinnot jaetaan tuttuun tapaan niin vittuilun, ylistyksen kuin kunnioituksenkin kautta: POPCORNI-FEMMA-kategoriassa sukelletaan muun muassa somebiiffien ja videokuvausten maailmaan, kun taas SELVIYTYJÄ-FEMMA jaetaan taholle, joka on myllerrysten jälkeenkin selvinnyt kuivin jaloin muutoksista. Tosin alaston ja märkä (ja märkyyttä aiheuttava) Pete Parkkonen valitsi täysin toisenlaisen selvitymiskeinon päästäkseen ehdolle. Totuttuun tapaan FEMMA-FEMMA on tänäkin vuonna se kirkkain kruunu(majoneesi), jota voittaja voi muistella kiikkustuolissa nuorisolle. Katso kategoriat ja ehdokkaat alta.

Vuoden 2017 tapahtumassa esiintyvät Teksti-TV 666, Töölön Ketterä ja Mara Balls. Huom! Jokainen yhtye heittää täyspitkät keikat!

Femmagaalan mahdollistavat Varusteleka, Onnibus.com, Santiago 1541, Bassoradio, Meteli ja Nosturi.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.
Liput 16,5/17€ sis. palvelumaksun. Ennakkoliput Ticketmasterista.

Lue myös: Femmagaalan historia

FEMMAGAALA

Kategoriat ja ehdokkaat 2017

FEMMA-FEMMA
Ehdokkaat: Svart Records, Mikko Joensuu, Paperi T, ALMA, Rockfestivaali Naamat

TULOKAS-FEMMA
Ehdokkaat: Litku Klemetti, Töölön Ketterä, Paula Vesala, ALMA, Mara Balls, The Holy

MESTA-FEMMA
Ehdokkaat: H2Ö, Konepajan Bruno, Alakulttuuritalo, Tenho, Kompleksi, Telakka

SELVIYTYJÄ-FEMMA
Ehdokkaat: Sideways,Turku, Apulanta, Radio Helsinki, Pete Parkkonen

STILL ALIVE -FEMMA
Ehdokkaat: Yari, Pekka Aarnio, Paula Koivuniemi, Kauko Röyhkä, Paula Vesala

KUNNIALLA LOPPUUN ASTI -FEMMA
Ehdokkaat: We Got Beef, Ruger Hauer, Jättömaa, Riki Sorsa, Keltainen Talo, Trees of Eternity

VIENTI-FEMMA
Ehdokkaat: Satellite Stories, ALMA, Saara Aalto, Puppa J:n passi, Santa Cruz

KIRJA-FEMMA
Ehdokkaat: Post Alfa – Henri Pulkkinen, Mad Music – Tuomas Milonoff, Riku Rantala Cheek – Mikko Aaltonen, JVG – Laura Friman, Radio kuuluu kaikille – Pentti Kemppainen

FORMAATTI-FEMMA
Ehdokkaat: Radio SuomiRock, G Livelab, Raskasta Joulua, YleX, WMA-äänitiedostot

MOGULI-FEMMA
Ehdokkaat: Tomi Pulkki & Jarkko Pietarinen (Svart Records), Tapio Korjus, Ville Pystynen, Carla Ahonius, Hiksu Toivanen (Piikkikasvi)

POPCORNI-FEMMA
Ehdokkaat: Axl Smith, Kallio Block Party vs Timo Santala, Andy McCoy vs Olli Lindholm, Tuukka Temonen vs punkkarit, 03 crew Ääniwalli, Cheek ja feikkiparrat

KAIKILLA FESTAREILLA-FEMMA
Ehdokkaat: Juha Tapio, Antti Tuisku, JVG, Sanni, Jari Sillanpää

YLEISÖFEMMA
Osallistu ja vaikuta: Äänestä täällä!

Vuoden 2017 Femmagaala-raadissa on ollut mukana musiikkialan uskottavimpia ja uskomattomimpia tekijöitä:

Nick Triani (levy-yhtiöpomo)
Antti Hietala (ohjelmatoimistopomo)
Iiro Ylönen (promoottori)
Patrik Lindberg (yrittäjä/monitoimimies)
Tino Pirttioja (keikkamyyjä/promoottori)
Liisa Nassir Tolonen (kulttuurituotannon lehtori)
Wilhelm Breitenstein (keikkamyyjä/promoottori)
Wallu Valpio (mediapersoona ja Vasemmiston kuntavaaliehdokas)
Jarkko Fräntilä (tiedotteen oikolukija ja Femman Ilja Janitskin)

Leave a Reply