Kuinka keikalle mennään pummilla järjestelmäkameran kanssa?

Jaa Facebookissa

Ilmoitus. Järjestelmäkameran kanssa ei yleensä pääse konsertteihin ilman kuvauslupaa. Kuvauslupia heltiää vain lehtien ja muiden medioiden palkkalistoilla oleville valokuvaajille.

Jos kuitenkin olet järjestelmäkameran hommannut, niin olisihan sen kanssa mukava päästä keikkojakin kuvaamaan. Listasimme viisi vinkkiä joiden avulla voit halutessasi yrittää pummilla sisään keikalle. Meteli ei takaa vinkkien toimivuutta, eikä ota vastuuta seurauksista!

1. Lämppäribändin ystävä
”Olen tullut kuvaamaan kavereitteni bändiä, joka esiintyy lämppärinä. Lämppäribändin Jykä sanoi, että minun pitäisi löytyä vieraslistalta valokuvausluvan kanssa. Voin yrittää soittaa, mutta ei hän varmaankaan vastaa, kun ovat jo kohta esiintymässä. Voitaisiinko tämä asia mitenkään selvittää keikan jälkeen?”

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

2. Pääesiintyjän kuvaaja
“Je ne parle pas finlandais! Je suis un photographe reconnu mondialement. Je marche sous le signe inclus. Je les ai juste descendu de l’autobus. Je prends des photos d’eux. Laissez-moi!”

3. Maakuntalehden toimittaja
”Olen Naapurikunnan Sanomien toimittaja ja valokuvaaja. Emme yleensä tee musiikkijuttuja, mutta tämä on poikkeus. Minulla ei ole käsitystä kuinka musiikkitapahtumien akkreditoinnit hoidetaan, mutta olin kyllä sähköpostitse yhteydessä, oliko se nyt Virtaseen. Vai Korhoseen, hetkonen, vai sittenkin Mäkiseen tai Niemiseen?”

4. Akkreditointi kunnossa
”Pitäisi olla kuvauspassillinen akkreditointi hyväksyttynä. Laitoin hakemuksen heti keikkajulkistuksen jälkeen ja sain hyväksytyn vastauksen. Onkohan se unohtunut tai hukkunut jonnekin? Minulla ei ole nyt keikan järjestäjän yhteystietoja tässä, mutta sinä varmasti voisit pirauttaa heille?”

5. Ylimielinen itsevarmuus
”Luuletko, että yrittäisin arvokkaan järjestelmäkameran kanssa keikalle, ellen olisi ammattikuvaaja? Etkö tiedä kuka olen? Saan yhden ruudun ottamisesta enemmän liksaa kuin sinä kuukaudessa!”

Lue lisää järjestelmäkameroista osoitteessa www.nikon.fi

Leave a Reply